Ořechovo-mrkvový moučník ze špaldové mouky


Ingredience

2 vejce
1/2 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
1/4 hrnku zakysané smetany
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
1 hrnek najemno nastrouhané mrkve
1 najemno nastrouhané jablko
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
3/4 hrnku třtinového cukru
špetka soli
1/2 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
1/4 hrnku zakysané smetany
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
1 hrnek najemno nastrouhané mrkve
1 najemno nastrouhané jablko
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
3/4 hrnku třtinového cukru
špetka soli
Postup
1.Troubu si předehřejte na 170 °C (pravý horký vzduch).
2.Do větší mísy dejte vejce, olej, zakysanou smetanu, vanilku a cukr a prošlehejte.
3.V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou, solí a skořicí.
4.Suché ingredience vsypte k tekutým a promíchejte.
5.Nakonec vmíchejte i mrkev, jablko a ořechy.
6.Směs vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo formu (příp. použijte olej ve spreji) a pečte cca 35 - 40 minut dokud špejle nevyjte z těsta suchá.
7.Podávejte posypané moučkovým cukrem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz