Ořechovo-mrkvový moučník ze špaldové mouky

Vaříme zdravě
IMG_20200530_201748.jpg
Ingredience
 24x24 cm
2 vejce
1/2 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
1/4 hrnku zakysané smetany
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
1 hrnek najemno nastrouhané mrkve
1 najemno nastrouhané jablko
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
3/4 hrnku třtinového cukru
špetka soli

Postup

1.Troubu si předehřejte na 170 °C (pravý horký vzduch). 2.Do větší mísy dejte vejce, olej, zakysanou smetanu, vanilku a cukr a prošlehejte. 3.V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou, solí a skořicí.  4.Suché ingredience vsypte k tekutým a promíchejte.
5.Nakonec vmíchejte i mrkev, jablko a ořechy.  6.Směs vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo formu (příp. použijte olej ve spreji) a pečte cca 35 - 40 minut dokud špejle nevyjte z těsta suchá. 7.Podávejte posypané moučkovým cukrem.
IMG_20200530_185628.jpg IMG_20200530_190101.jpg IMG_20200530_190855.jpg IMG_20200530_191019.jpg IMG_20200530_201459.jpg IMG_20200530_201758.jpg

Připravte si ještě