Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Špagety s mořskými plody

49864148_338487266740153_6373615284103675904_n.jpg
Ingredience
4 x 
1 kg slávek
500 g krevet
250 g kalamárů
500 g rajčat
1 stroužek česneku
sůl
pepř
200 ml bílého vína
plocholistá petržel
bazalka
chilli paprička
400 g špaget

Postup

1.Nejprve si připravte mořské plody. Začněte s kalamáry. Pomocí dvou prstů vytáhněte vnitřek z kalamárů, poté vyndejte i středovou kost (vypadá jako průhledné pírko). Z hlavy uřízněte tenká dlouhá chapadla (ostatní ponechte) a pod očima uřízněte. Uprostřed mezi chapadly vyndejte tvrdou část. Vzniknou vám tedy očistěná těla a část hlavy s chapadly. 2.Dále si připravte krevety. Kupuji vařené neloupané krevety, které je potřeba před použitím oloupat a vyndat střívko. To vyndáte po podélném naříznutí krevety po celé délce. 3.Nyní přijde čas na slávky. Do dřezu si napusťte studenou vodu a slávky v ní důkladně omyjte. Pomocí nože odstraňte nečistoty a propláchněte ve vodě. Pokud máte mezi mušlemi nějaké otevřené, zkuste na ně lehce poklepat, pokud se zavřou, jsou v pořádku, pokud ne, vyhoďte je. 4.Rozehřejte si pánev, přidejte trochu olivového oleje a zprudka opečte pokrájená rajčata. Po pár minutách rozmixujte ponorným mixérem, přidejte posekaný česnek, sůl a pepř a nechte probublávat asi 15 minut.
5.Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Poté uvařte špagety al dente. 6.Rozpalte si vysokou pánev, přidejte olivový olej a orestujte nejprve kalamáry, asi po minutě přidejte krevety, krátce orestujte a přihoďte slávky. Podlijte vínem a nechte asi 2 minuty vařit. Poté přiklopte pokličkou a vařte další asi 4 minuty. 7.Slávky nyní vyndejte a do pánve přilijte rajčatovou omáčku. Ze 3/4 slávek vyndejte vnitřek a vložte zpět do pánve. Nakonec vraťte i celé slávky. Pokud jste narazili na slávku, která se při vaření neotevřela, bez milosti ji vyhoďte. 8. Omáčku nyní nechte pár minut provařit, aby se zredukovala. Přisypte posekané bylinky a přimíchejte scezené špagety.
50277496_377381136356764_5602222879816024064_n.jpg 49766541_2304606909816305_480357719434330112_n.jpg 49343398_1144590305721917_169168127450415104_n.jpg 50108000_607684916351460_2566244380994174976_n.jpg

Připravte si ještě