Smetanová rybí polévka s rajčaty, lososem a krevetami



Ingredience
6 x 
1,3 litru rybího vývaru
200 ml smetany na vaření
2 mrkve
2 řapíky celeru
7 rajčat
10cm kousek pórku (tmavá část)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
200 g lososa
1 mořský vlk
250 g krevet (velkých)
citronová šťáva
hrst celerové nati
hrst petrželové nati
200 ml smetany na vaření
2 mrkve
2 řapíky celeru
7 rajčat
10cm kousek pórku (tmavá část)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
200 g lososa
1 mořský vlk
250 g krevet (velkých)
citronová šťáva
hrst celerové nati
hrst petrželové nati
Postup
1.Nejprve si připravte rybí vývar. Vyfiletujte si mořského vlka a sundejte kůži. Hlavu, páteř, kůži a ploute vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte kousek celeru a petržele, 2 mrkve, kousek pórku, cibuli, 2 bobkové listy a pár kuliček nového koření. Dále osolte a vhoďte hrst celého pepře. Lososa také zbavte kůže a přidejte ji k vývaru. Já měla v mrazáku ještě kousek pstruha, tak jsem ho taky přidala k vývaru.
2.Vývar přiveďte k varu a nechte lehce probublávat alespoň dvě hodiny.
3.Ke konci vaření vývaru si můžete začít připravovat ostatní ingredince. Do hrnce dejte vařit vodu, rajčata omyjte a na spodní části udělejte nožem křížek. Jakmile se voda začne vařit, vložte do ní rajčata a nechte je tam asi 15 vteřin, poté ihned přendejte do mísy se studenou vodou, po chvilce vám půjdou rajčata krásně oloupat.
4.Mrkev si nakrájejte na kostičky, řapíkatý celer oloupejte pomocí nože (podobně jako rebarboru) a nakrájejte na plátky, pórek pokrájejte na půlkolečka.
5.Přeceďte vývar a oberte rybí maso.
6.Rozpalte si velký hrnec, vlijte olivový olej a vsypte mrkev, celer a pórek. Restujte na středním plameni asi 5 minut. Mezitím si rozkrájejte rajčata na čtvrtiny a pomocí nože z nich vyndejte jadérka. Dužinu pokrájejte na si 1cm dlouhé nudličky. Lososa a mořského vlka pokrájejte na kostky.
7.Orestovanou zeleninu zalijte vývarem a vařte přibližně 5 minut. Poté přidejte lososa, mořského vlka a krevety - já použila mražené syrové krevety. Vařte asi 10 minut. V polovině vaření přidejte rajčata, vlijte smetanu a přidejte obrané rybí maso.
8.Nakonec přidejte posekanou nať a dochuťte pepřem, solí a citronovou šťávou.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz