Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Losos v sezamu

Mezinárodní kuchyně
DSC_0155.jpg
Ingredience
2 x 
2 steaky z lososa s kůží
100 ml sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
kousek zázvoru
2 stroužky česneku
kousek čerstvé nebo sušené chilli papričky
1 lžíce medu
3 lžíce vody
1 lžíce sezamových semínek
1 jarní cibulka

Postup

1.Lososa i s kůží nakrájejte na kostky. V míse smíchejte sojovou omáčku se zázvorem nakrájeným na malinké kostičky, česnekem nakrájeným nadrobno a pokrájenou chilli papričkou. 2.Lososa vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut marinovat. Průběžně promíchávejte. Po této době vše vylijte do rozpálené pánve. Přilijte med a nechte na středním až vyšším plameni restovat. Když se omáčka zredukuje, nechte ji lehce zkaramelizovat a pak do ní přilijte vodu.
3.Vařte přibližně dalších 10 minut. Když se voda vyvaří, přisypte sezamová semínka a pokrájenou jarní cibulku, promíchejte, vypněte a můžete podávat s rýží. 
DSC_0153.jpg DSC_0165.jpg DSC_0156.jpg DSC_0157.jpg

Připravte si ještě