Losos v sezamu


Ingredience
2 x 
2 steaky z lososa s kůží
100 ml sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
kousek zázvoru
2 stroužky česneku
kousek čerstvé nebo sušené chilli papričky
1 lžíce medu
3 lžíce vody
1 lžíce sezamových semínek
1 jarní cibulka
100 ml sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
kousek zázvoru
2 stroužky česneku
kousek čerstvé nebo sušené chilli papričky
1 lžíce medu
3 lžíce vody
1 lžíce sezamových semínek
1 jarní cibulka
Postup
1.Lososa i s kůží nakrájejte na kostky. V míse smíchejte sojovou omáčku se zázvorem nakrájeným na malinké kostičky, česnekem nakrájeným nadrobno a pokrájenou chilli papričkou.
2.Lososa vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut marinovat. Průběžně promíchávejte. Po této době vše vylijte do rozpálené pánve. Přilijte med a nechte na středním až vyšším plameni restovat. Když se omáčka zredukuje, nechte ji lehce zkaramelizovat a pak do ní přilijte vodu.
3.Vařte přibližně dalších 10 minut. Když se voda vyvaří, přisypte sezamová semínka a pokrájenou jarní cibulku, promíchejte, vypněte a můžete podávat s rýží.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz