Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
DSCN2602.jpg
Ingredience
6 x 
1 a 1/2 hrnku jasmínové rýže (v suchém stavu)
600 g kuřecích prsou
2 mrkve
1 hrnek mraženého hrášku
sezamový, řepkový nebo slunečnicový olej
sůl
pepř
2 lžíce sladké sojové omáčky
4 lžíce omáčky ketjap manis
1 lžíce pasty sambal oelek
5 vajec
smažená cibulka

Postup

1.Nejprve si uvařte rýži a dejte ji vychladit (lépe se pak restuje) 2.Kuřecí maso si pokrájejte na kousky a mrkev na kostičky. 3.Rozpalte si pánev, přidejte 2 lžíce oleje, maso osolte a orestujte dozlatova. Vyndejte ho z pánve a dejte do misky s víčkem. 4.Do pánve přilijte ještě trochu oleje a přidejte mrkev, pár minut restujte a přidejte hrášek. Za občasného míchání restujte tak, aby byla mrkev na skus. 5.Zeleninu přendejte k masu a do pánve opět přilijte trochu oleje a vsypte rýži, rozprostřete ji po celé pánvi a nechte bez míchání opékat pár minut, poté prohoďte a opakujte dokud není rýže opečená.
6.Mezitím si v misce prošlehejte vejce, lehce osolte, opepřete a vlijte sladkou sojovou omáčku. 7.V jiné pánvi si rozpalte trochu oleje a vlijte vejce, za stálého míchání opečte. 8.K rýži vlijte omáčku a pastu, promíchejte a přidejte i zeleninu, maso a vejce. 9.Podávejte posypané smaženou cibulkou.
DSCN2592.jpg DSCN2594.jpg DSCN2595.jpg DSCN2596.jpg DSCN2597.jpg DSCN2598.jpg DSCN2600.jpg DSCN2603.jpg

Připravte si ještě