Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou



Ingredience
6 x 
1 a 1/2 hrnku jasmínové rýže (v suchém stavu)
600 g kuřecích prsou
2 mrkve
1 hrnek mraženého hrášku
sezamový, řepkový nebo slunečnicový olej
sůl
pepř
2 lžíce sladké sojové omáčky
4 lžíce omáčky ketjap manis
1 lžíce pasty sambal oelek
5 vajec
smažená cibulka
600 g kuřecích prsou
2 mrkve
1 hrnek mraženého hrášku
sezamový, řepkový nebo slunečnicový olej
sůl
pepř
2 lžíce sladké sojové omáčky
4 lžíce omáčky ketjap manis
1 lžíce pasty sambal oelek
5 vajec
smažená cibulka
Postup
1.Nejprve si uvařte rýži a dejte ji vychladit (lépe se pak restuje)
2.Kuřecí maso si pokrájejte na kousky a mrkev na kostičky.
3.Rozpalte si pánev, přidejte 2 lžíce oleje, maso osolte a orestujte dozlatova. Vyndejte ho z pánve a dejte do misky s víčkem.
4.Do pánve přilijte ještě trochu oleje a přidejte mrkev, pár minut restujte a přidejte hrášek. Za občasného míchání restujte tak, aby byla mrkev na skus.
5.Zeleninu přendejte k masu a do pánve opět přilijte trochu oleje a vsypte rýži, rozprostřete ji po celé pánvi a nechte bez míchání opékat pár minut, poté prohoďte a opakujte dokud není rýže opečená.
6.Mezitím si v misce prošlehejte vejce, lehce osolte, opepřete a vlijte sladkou sojovou omáčku.
7.V jiné pánvi si rozpalte trochu oleje a vlijte vejce, za stálého míchání opečte.
8.K rýži vlijte omáčku a pastu, promíchejte a přidejte i zeleninu, maso a vejce.
9.Podávejte posypané smaženou cibulkou.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz