Šlehačková metynka s tvarohem, rynglemi a drobenkou

DSC_0043.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce vanilkového cukru

na náplň

1 plnotučný tvaroh ve vaničce
2 lžíce vanilkového cukru
1 žloutek
vypeckované fialové a žluté ryngle

na drobenku

povolené máslo
cukr krupice
polohrubá mouka
lžička skořice

Postup

1.Troubu si předehřejte na 180 °C. Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.  2.Ve větší míse metlou prošlehejte smetanu ke šlehání s vejci. Přisypte ostatní ingredience na těsto a promíchejte. 3.Ryngle si vypeckujte a nakrájejte na půlky. 4.Tvaroh si v misce smíchejte s vanilkovým cukrem a žloutkem. 5.Na drobenku si smíchejte pokrájené máslo s cukrem a moukou. Všeho by mělo být přibližně stejné množství, řiďte se ale konzistencí a popřípadě přisypte mouku či přidejte máslo. Přisypte také skořici a prsty vytvořte drobenku.
6.Na vymazaný plech nalijte těsto. Rovnoměrně na něj nalijte tvaroh, posypte ovocem a navrch rovnoměrně nasypte drobenku. 7.Pečte zhruba 40 minut. 
DSC_0030.jpg DSC_0032.jpg DSC_0036.jpg DSC_0039.jpg DSC_0040.jpg DSC_0046.jpg

Připravte si ještě