Šlehačková metynka s tvarohem, rynglemi a drobenkou

Ingredience

na těsto
250 ml smetany ke šlehání3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce vanilkového cukru
na náplň
1 plnotučný tvaroh ve vaničce2 lžíce vanilkového cukru
1 žloutek
vypeckované fialové a žluté ryngle
na drobenku
povolené máslocukr krupice
polohrubá mouka
lžička skořice
Postup
1.Troubu si předehřejte na 180 °C. Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
2.Ve větší míse metlou prošlehejte smetanu ke šlehání s vejci. Přisypte ostatní ingredience na těsto a promíchejte.
3.Ryngle si vypeckujte a nakrájejte na půlky.
4.Tvaroh si v misce smíchejte s vanilkovým cukrem a žloutkem.
5.Na drobenku si smíchejte pokrájené máslo s cukrem a moukou. Všeho by mělo být přibližně stejné množství, řiďte se ale konzistencí a popřípadě přisypte mouku či přidejte máslo. Přisypte také skořici a prsty vytvořte drobenku.
6.Na vymazaný plech nalijte těsto. Rovnoměrně na něj nalijte tvaroh, posypte ovocem a navrch rovnoměrně nasypte drobenku.
7.Pečte zhruba 40 minut.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz