Tvarohová zmrzlina s jahodami

IMG_20200423_162503_resized_20200424_094744570.jpg
Ingredience
8 x 
200 ml smetany ke šlehání
300 g tučného nebo polotučného tvarohu
moučkový cukr
semínka z jednoho vanilkového lusku
hrst čerstvých nebo mražených jahod

Postup

1.Nejdříve si vyšlehejte smetanu dotuha. Poté zašlehejte k vyšlehané smetaně na nízké otáčky tvaroh, semínka z vanilkového lusku a moučkový cukr podle chuti (já přidala asi 3 vrchovaté lžíce).  2.Směs dejte do lednice důkladně vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače. Když je směs už napůl ztuhlá, pokrájejte si jahody (ty mražené nechte povolit) na kousky a přisypte postupně do zmrzliny.
3.Nechte míchat ve zmrzlinovači, dokud zmrzlina neztuhne. Poté můžete podávat. Zmrzlina bude mít konzistenci točené zmrzliny. Pokud chcete zmrzlinu tzv. na kopečky, přendejte do misky s víkem a nechte v mrazáku více zmrznout.
IMG_20200423_144800_resized_20200424_094748471.jpg IMG_20200423_151300_resized_20200424_094749213.jpg IMG_20200423_152723_resized_20200424_094747702.jpg IMG_20200423_162516_resized_20200424_094746228.jpg

Připravte si ještě