Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience
14 x 
400 ml smetany ke šlehání
125 ml plnotučného mléka
lžíce vanilkové pasty nebo semínka z jednoho vanilkového lusku
5 žloutků
110 g cukru krupice
125 ml plnotučného mléka
lžíce vanilkové pasty nebo semínka z jednoho vanilkového lusku
5 žloutků
110 g cukru krupice
Postup
1.Do rendlíku si nalijte smetanu, mléko a vanilkovou pastu nebo semínka z lusku. Na středním plameni přiveďte k varu a poté ihned odstavte.
2.Ve šlehací míse si vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Poté přilijte pomalu asi polovinu smetanové směsi za stálého šlehání.
3.Vyšlehanou směs přilijte do rendlíku k druhé polovině a na středním plameni vařte za stálého míchání metlou, dokud směs viditelně nezhoustne.
4.Přelijte do nádoby s víčkem a dejte důkladně vychladnout. Když je směs vychlazená, nalijte ji do zmrzlinovače a nechte ztuhnout. Zmrzlina bude mít konzistenci točené zmrzliny.
5.Pokud chcete zmrzlinu na kopečky, přendejte ji zpět do nádoby s víčkem a dejte do mrazáku více zmrznout.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz