Brownies

Mezinárodní kuchyně
DSC_0917.jpg
Ingredience
 25x35 cm
280 g másla
220 g posekané hořké čokolády
3/4 hrnku kakaa
1 lžíce instantní kávy
2 hrnky cukru
1/2 hrnku hnědého cukru
2 lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
2 lžičky soli
6 vajec
1 hrnek hladké mouky
vločková nebo mletá sůl na posypání

Postup

1.Nejdříve si zapněte troubu a předehřejte ji na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem i do boků. 2.Do větší mísy vsypte posekanou čokoládu, 1/4 hrnku kakaa a instantní kávu. 3.V rendlíku rozehřejte máslo a nechte ho 2 minuty probublávat na nízkém stupni. 4.Přilijte do mísy a nechte 2 minuty stát. 5.Poté ruční metlou důkladně promíchejte dohladka. 6.V míse od mixéru nebo ve vyšší míse vhodné ke šlehání smíchejte oba cukry, vanilku, sůl a vejce.  7.Společně šlehejte na vysoké otáčky 10 minut, vznikne vám nadýchaná hmota. 8.Mixéru snižte otáčky a po troškách přilijte rozpuštěnou čokoládovou hmotu. 
9.Vypněte mixér a ke směsi prosijte mouku smíchanou se zbytkem kakaa. Mixér zapněte na nejnižší rychlost a promixujte dohladka. 10.Těsto nalijte do plechu a uhlaďte. Pečte v troubě 20 minut. 11.Po této době brownies vyndejte z trouby a několikrát s ním za pomoci chňapek bouchněte. Vršek popraská. Díky tomuto kroku bude moct brownies více vyběhnout a lépe se propeče. 12.Vršek posypte solí a vraťte do trouby, pečte dalších 20 minut. 13.Brownies pomocí pečicího papíru vytáhněte z plechu a nechte kompletně vychladnout. Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo jen tak samotné.
DSC_0910.jpg DSC_0912.jpg DSC_0914.jpg DSC_0921.jpg

Připravte si ještě