Slaný bezlepkový koláč s pancettou a ementálem

20230406_141653.jpg
Ingredience

na těsto

150 ml bílého jogurtu
1 lžička soli
300 g bezlepkové mouky Eat fit universal
1 vejce
1 lžíce oleje

na náplň

200 g pancetty
2 vejce
60 ml smetany ke šlehání
200 g ricotty
100 g ementálu
30 g parmazánu
sůl
pepř
pažitka

Postup

1.Nejprve si připravte těsto smícháním veškerých surovin. Výsledkem by mělo bý hladké nelepivé těsto. Nechte ho chvilku odpočinout v lednici a mezitím si připravte suroviny na náplň. 2.Troubu předehřejte na 180 °C. 3.Pancettu orestujte na pánvi dokřupava a nechte krátce zchladnout 4.V míse smíchejte ricottu s vejci, smetanou, solí a pepřem. Přimíchejte nadrobno posekanou pažitku, najemno nastrouhaný parmazán a nahrubo nastrouhaný ementál.
5.Těsto vtlačte do pečicím papírem vystlané formy a posypte pancettou. 6.Náplň rozprostřete rovnoměrně na těsto a pečte cca 30 minut.
20230406_103034.jpg 20230406_103958.jpg 20230406_110633.jpg 20230406_111500.jpg 20230406_111600.jpg 20230406_111704.jpg 20230406_120157.jpg 20230406_141550.jpg

Připravte si ještě