Domácí špecle s houbami, pancettou a ovčím sýrem

Ingredience
2 x 
2 vejce
1 hrnek hladké mouky
sůl
40 ml mléka
pepř
špetka mletého kmínu
75 g pancetty
listová petržel
miska hub
čerstvý ovčí sýr
zakysaná smetana
1 hrnek hladké mouky
sůl
40 ml mléka
pepř
špetka mletého kmínu
75 g pancetty
listová petržel
miska hub
čerstvý ovčí sýr
zakysaná smetana
Postup
1.Na pánvi orestujte pancettu nakrájenou na kostičky, mezitím si dejte vařit vodu do hrnce, osolte.
2.V míse smíchejte vejce, mléko, mouku a sůl a umíchejte v kompaktní hmotu.
3.Na orestovanou pancettu dejte pokrájené houby. Já použila zásoby hub z mrazáku. Ty jsem nasbírala u nás na chalupě v Orlických horách, následně pokrájela, podusila a dala do mrazáku.
4.Společně restujte, osolte, opepřete a přidejte mletý kmín.
5.Těsto dejte do síta na halušky a vařte cca 2 minuty poté, co vyplavou.
6.Přendejte k houbové směsi, promíchejte a přidejte posekanou petržel.
7.Podávejte s kopečkem zakysané smetany a rozdrobeným ovčím sýrem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz