Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Domácí špecle s houbami, pancettou a ovčím sýrem

IMG_20200117_123401.jpg
Ingredience
2 x 
2 vejce
1 hrnek hladké mouky
sůl
40 ml mléka
pepř
špetka mletého kmínu
75 g pancetty
listová petržel
miska hub
čerstvý ovčí sýr
zakysaná smetana

Postup

1.Na pánvi orestujte pancettu nakrájenou na kostičky, mezitím si dejte vařit vodu do hrnce, osolte. 2.V míse smíchejte vejce, mléko, mouku a sůl a umíchejte v kompaktní hmotu. 3.Na orestovanou pancettu dejte pokrájené houby. Já použila zásoby hub z mrazáku. Ty jsem nasbírala u nás na chalupě v Orlických horách, následně pokrájela, podusila a dala do mrazáku.
4.Společně restujte, osolte, opepřete a přidejte mletý kmín. 5.Těsto dejte do síta na halušky a vařte cca 2 minuty poté, co vyplavou. 6.Přendejte k houbové směsi, promíchejte a přidejte posekanou petržel. 7.Podávejte s kopečkem zakysané smetany a rozdrobeným ovčím sýrem.

 

IMG_20200117_120630.jpg IMG_20200117_122156.jpg IMG_20200117_123345.jpg IMG_20200117_123353.jpg

Připravte si ještě