Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Brokolicový krém s pancettou

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20190203_143406.jpg
Ingredience
4 x 
1 brokolice
1 lžíce másla
3 menší brambory
10cm střední část pórku
200 ml smetany na vaření
cca 700 ml vody
sůl
pepř
špetka mletého koriandru
špetka mletého kmínu
2 stroužky česneku
200 g pancetty
čedar

Postup

1.Nejprve si připravte zeleninu. Brambory oloupejte a nakrájete na kostičky. Pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. Brokolici opláchněte a pokrájejte na malé růžičky. Česnek oloupejte a posekejte nadrobno. 2.V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte pórek. Krátce orestujte, přidejte česnek a promíchejte. Přimíchejte brambory a ještě krátce za stálého míchání restujte. 3.Nakonec přidejte i brokolici, zalijte horkou vodou a vařte na středním plameni do změknutí zeleniny. To potrvá cca 10 minut.
4.Odstavte a důkladně promixujte tyčovým mixérem a vraťte zpět na plotnu. 5.Přilijte smetanu, ochuťte kořením a nechte ještě krátce provařit. 6.Mezitím si na pánvi opečte pokrájenou pancettu dokřupava. 7.Podávejte s pancettou a strouhaným čedarem.
IMG_20190203_134307.jpg IMG_20190203_134926.jpg IMG_20190203_143408.jpg IMG_20190203_143319.jpg

Připravte si ještě