Brokolicový krém s pancettou



Ingredience
4 x 
1 brokolice
1 lžíce másla
3 menší brambory
10cm střední část pórku
200 ml smetany na vaření
cca 700 ml vody
sůl
pepř
špetka mletého koriandru
špetka mletého kmínu
2 stroužky česneku
200 g pancetty
čedar
1 lžíce másla
3 menší brambory
10cm střední část pórku
200 ml smetany na vaření
cca 700 ml vody
sůl
pepř
špetka mletého koriandru
špetka mletého kmínu
2 stroužky česneku
200 g pancetty
čedar
Postup
1.Nejprve si připravte zeleninu. Brambory oloupejte a nakrájete na kostičky. Pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. Brokolici opláchněte a pokrájejte na malé růžičky. Česnek oloupejte a posekejte nadrobno.
2.V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte pórek. Krátce orestujte, přidejte česnek a promíchejte. Přimíchejte brambory a ještě krátce za stálého míchání restujte.
3.Nakonec přidejte i brokolici, zalijte horkou vodou a vařte na středním plameni do změknutí zeleniny. To potrvá cca 10 minut.
4.Odstavte a důkladně promixujte tyčovým mixérem a vraťte zpět na plotnu.
5.Přilijte smetanu, ochuťte kořením a nechte ještě krátce provařit.
6.Mezitím si na pánvi opečte pokrájenou pancettu dokřupava.
7.Podávejte s pancettou a strouhaným čedarem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz