Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Mezinárodní kuchyně
DSCN0731.jpg
Ingredience
4 x 
4 kuřecí prsa
8 plátků pancetty
8 plátků sýru scamorza
čerstvá bazalka
sůl
pepř
drcená sušená rajčata
olivový olej

na bramborovo-dýňové pyré

čtvrtku dýně hokkaido
750 g brambor
200 ml mléka
sůl
pepř

na grilovanou cuketu

mladá cuketa
sůl
pepř
olivový olej

Postup

1.Nejprve si oloupejte brambory a dýni (hokkaido loupat nemusíte) a dejte společně vařit do osolené vody.  2.Mezitím si připravte maso. Kuřecí prsa si nakrojte tak, aby vám vznikl velký plát a paličkou naklepejte dotenka. Osolte, opepřete a okořeňte sušenými rajčaty. 3.Na prsa položte plátky pancetty a sýra (jedná se o i italský sýr podobný mozzarelle, ale je pružný a méně vlhký) a položte i lístky bazalky. 4.Prsa zamotejte do válečku a obvažte potravinářským provázkem. Dále si dejte rozpálit pánev, přidejte olivový olej a roládu opečte ze všech stran, pak ztlumte plamen a dopečte pod pokličkou, aby se důkladně propekla i uvnitř.
5.Dále si nakrájejte cuketu na tenké plátky, osolte, opepřete a opečte na olivovém oleji na grilovací pánvi z obou stran. 6.Brambory s dýní po uvaření slijte a rozšťouchejte, opepřete, přidejte kousek másla a přilijte mléko a smetanu. Nakonec důkladně rozmixujte šlehačem. 
DSCN0740.jpg DSCN0724.jpg

Připravte si ještě