Nakládané houby

Ingredience
7 x 
1 kg očištěných menších nebo pokrájených tvrdších hub (hřiby, křemeňáci, kozáci, podoubáci)
1 velká mrkev
1 velká cibule
bobkový list
celé nové koření
celý pepř
hořčičné semínko
sůl
ocet
150 ml 8% octa
1 lžička soli
4 lžíce cukru krupice
1 velká mrkev
1 velká cibule
bobkový list
celé nové koření
celý pepř
hořčičné semínko
sůl
ocet
na lák
350 ml vody150 ml 8% octa
1 lžička soli
4 lžíce cukru krupice
Postup
1.Očištěné a popřípadě i pokrájené houby propláchněte v sítu pod tekoucí studenou vodou.
2.V hrnci přiveďte k varu asi 1 litr vody se solí a octem a vložte do ní houby. Povařte 5 minut. Poté houby sceďte a opět propláchněte studenou vodou, aby zchladly.
3.Nechte okapat a připravte si lák.
4.Svařte vodu s octem, cukrem a solí. Nechte ho jen aby začal vřít a hned odstavte.
5.Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka.
6.Připravte si přibližně 7 menších důkladně očištěných a osušených zavařovacích sklenic.
7.Do každé sklenice dejte kolečko mrkve, půlkolečko cibule, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře a čtvrt lžičky hořčičných semínek.
8.Každou sklenici do 3/4 naplňte houbami, zalijte lákem skoro po okraj a pevně zavíčkujte.
9.Zavařujte v zavařovacím hrnci 30 minut na 98 °C. Když je zavařeno, postavte sklenice na chvíli dnem vzhůru.
10.Nechte alespoň 3 týdny uležet a můžete podávat.


Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz