Sekaná z králíka a bůčku

Ingredience
6 x 
2 králičí stehna
600 g prorostlého bůčku
100 g pancetty nebo slaniny
2 rohlíky
250 ml mléka
1 vejce + 1 žloutek
1 a 1/2 lžičky soli (nebo dle chuti)
1 lžička pepře
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce čerstvé nebo sušené majoránky
1 lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
2 stroužky česneku
1 bílek na potření
olej
voda
600 g prorostlého bůčku
100 g pancetty nebo slaniny
2 rohlíky
250 ml mléka
1 vejce + 1 žloutek
1 a 1/2 lžičky soli (nebo dle chuti)
1 lžička pepře
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce čerstvé nebo sušené majoránky
1 lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
2 stroužky česneku
1 bílek na potření
olej
voda
Postup
1.Nejprve si namočte nakrájený rohlík v mléku a nechte rozmočit. Vykostěte králičí stehna a nakrájejte je na kousky, stejně tak pokrájejte slaninu. Bůček nakrájejte na kostky.
2.Maso umelte najemno v mlýnku na maso, společně dejte do mlýnku i namočený rohlík a česnek. Vše melte nejlépe přímo do mísy od robota a pomocí hnětacího háku nechte několik minut zpracovávat, v průběhu míchání přidejte veškeré koření, nakonec i vejce.
3.Jakmile je směs krásně hladká a kompaktní, namočte si ruce ve studené vodě a vytvarujte hladké šišky.
4.Ty přendejte do lehce olejem vymazaného pekáče, podlijte trochou vody, potřete rozšlehaným bílkem a pečte nejprve na 220 °C, jakmile bude dostatečně opečená dozlatova, ztlumte na 180 °C a dopečte. Pečení potvrvá přibližně 45 minut.
5.Podávejte s bramborovou kaší.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz