Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Králičí stehna na mrkvi

IMG_20190218_221853.jpg
Ingredience
2 x 
2 králičí stehna
5 mrkví
tymián
sůl
pepř
drcený kmín
mletý koriandr
3 lžíce másla
50 g pancetty
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
2 lžíce javorového sirupu
voda

Postup

1.Na pánvi si nechte rozpustit dvě lžíce másla a přidejte pancettu. Orestujte ji a přidejte osolená a okořeněná stehna. Důkladně opečte z obou stran dozlatova. Přidejte tymián, stroužek česneku (dávám ho i se slupkou, aby se nespálil, nakonec slupku vyhodím), bobkový list a nové koření. 2.Podlijte trochou vody a duste pod pokličkou na střední teplotu cca 1,5 hodiny doměkka (maso v průběhu kontrolujte, otáčejte a dle potřeby dolévejte vodu). 3.Sundejte z pánve pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit tekutinu, stehna ještě jednou krátce orestujte z obou stran a vyndejte z pánve.
4.Přidejte lžíci másla a dejte do pánve na kolečka pokrájenou mrkev. Osolte, opepřete, přidejte ještě tymián a za občasného míchání restujte asi 5 minut, poté přilijte javorový sirup a ještě pár minut restujte, aby mrkev zkaramelizovala. 5.Vraťte zpět stehna, stáhněte teplotu, přidejte asi lžíci vody a pánev přikryjte a duste cca 10 minut - mrkev by měla být hotová na skus, ne rozvařená. 6.Podávejte s bramborovou kaší, nebo třeba květákovým pyré.
IMG_20190218_201435.jpg IMG_20190218_220127.jpg IMG_20190218_221435.jpg IMG_20190218_221857.jpg

Připravte si ještě