Králičí stehna na mrkvi

Ingredience
2 x 
2 králičí stehna
5 mrkví
tymián
sůl
pepř
drcený kmín
mletý koriandr
3 lžíce másla
50 g pancetty
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
2 lžíce javorového sirupu
voda
5 mrkví
tymián
sůl
pepř
drcený kmín
mletý koriandr
3 lžíce másla
50 g pancetty
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
2 lžíce javorového sirupu
voda
Postup
1.Na pánvi si nechte rozpustit dvě lžíce másla a přidejte pancettu. Orestujte ji a přidejte osolená a okořeněná stehna. Důkladně opečte z obou stran dozlatova. Přidejte tymián, stroužek česneku (dávám ho i se slupkou, aby se nespálil, nakonec slupku vyhodím), bobkový list a nové koření.
2.Podlijte trochou vody a duste pod pokličkou na střední teplotu cca 1,5 hodiny doměkka (maso v průběhu kontrolujte, otáčejte a dle potřeby dolévejte vodu).
3.Sundejte z pánve pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit tekutinu, stehna ještě jednou krátce orestujte z obou stran a vyndejte z pánve.
4.Přidejte lžíci másla a dejte do pánve na kolečka pokrájenou mrkev. Osolte, opepřete, přidejte ještě tymián a za občasného míchání restujte asi 5 minut, poté přilijte javorový sirup a ještě pár minut restujte, aby mrkev zkaramelizovala.
5.Vraťte zpět stehna, stáhněte teplotu, přidejte asi lžíci vody a pánev přikryjte a duste cca 10 minut - mrkev by měla být hotová na skus, ne rozvařená.
6.Podávejte s bramborovou kaší, nebo třeba květákovým pyré.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz