Losos s krémovou omáčkou, květákovým pyré a špenátem




Ingredience
4 x 
4 200g filety lososa
300 ml smetany na vaření
cca 12 sušených rajčat
hrst bazalky
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
tymián
200 ml zeleninového vývaru
cca 150 ml smetany na vaření
špetka muškátového květu
špetka mletého koriandru
sůl
pepř
sůl
pepř
hrst piniových oříšků
pár kapek olivového oleje
300 ml smetany na vaření
cca 12 sušených rajčat
hrst bazalky
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
na květákové pyré
1/2 květáku1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
tymián
200 ml zeleninového vývaru
cca 150 ml smetany na vaření
špetka muškátového květu
špetka mletého koriandru
sůl
pepř
na špenát
250 g baby špenátusůl
pepř
hrst piniových oříšků
pár kapek olivového oleje
Postup
1.Nejprve si na malé růžičky či kostky pokrájejte květák a cibuli nadrobno.
2.V hrnci si nechte rozpustit máslo s olivovým olejem a přidejte cibuli a taky lístky tymiánu. Na středním plameni nechte za stálého míchání zesklovatět.
3.Přisypte květák, ochuťte kořením a promíchejte. Přilijte vývar a přikryté duste na středním až nízkém plameni asi 10 minut.
4.Ke květáku přilijte smetanu a vařte teď už bez pokličky za občasného míchání - tím se tekutina zredukuje. Jakmile je květák zcela měkký, odstavte hrnec a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladké pyré.
5.Dobu, kdy se vám vaří květák, můžete využít na přípravu lososa. Odstraňte kůži, osolte a opepřete.
6.Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a orestujte na něm lososa z obou stran na vyšším plameni - cca 3 minuty z každé strany dozlatova.
7.Sušená rajčata nakrájejte na tenké nudličky, to samé udělejte s bazalkou. Nyní lososa vyndejte z pánve, uberte na teplotě a přidejte rajčata s bazalkou, promíchejte a hned přilijte smetanu. Nechte krátce provařit a vraťte lososa.
8.Špenát krátce orestujte na olivovém oleji, osolte, opepřete a přisypte na suché pánvi opečené piniové oříšky. Můžete podávat.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz