Sekaná s mrkví a bylinkami

20230403_122925.jpg
Ingredience
4 x 
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 rohlík
mléko
1 vejce
špetka mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčice
2 stroužky česneku
1 velká mrkev nebo baby karotky
hrst bylinek (petržel, estragon)
2 lžičky majoránky
2 lžíce oleje

Postup

1.Nejprve si natrhejte rohlík (bez patiček) do misky a zalijte mlékem tak, aby byl ponořený. Nechte nasáknout. 2.Mrkev nakrájejte na malé kostičky (já použila baby karotky), rozpalte pánev, vlijte olivový olej a mrkev restujte za občasného míchání asi 5 minut. Nechte zchladnout. 3.Do mísy dejte maso, přidejte namočený rohlík, vejce, hořčici, prolisovaný česnek, veškeré koření a posekané bylinky. Nakonec vmíchejte i mrkev a rukama propracujte. Nechte chvilku odležet.
4.Mezitím si předehřejte troubu na 210 °C. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvořte z masa dvě šišky a uhlaďte. 5.Do pekáčku vlijte olej a vložte sekanou. 6.Pečte asi 15 minut dozlatova, poté snižte teplotu na 170 °C, podlijte trochou vody a dopékejte cca 20 minut, aby se sekaná propekla uvnitř. 7.Podávejte s bramborovou kaší.
20230403_100308.jpg 20230403_101057.jpg 20230403_101138.jpg 20230403_101637.jpg 20230403_103041.jpg 20230403_114425.jpg 20230403_122515.jpg 20230403_122618.jpg 20230403_123014.jpg 20230403_122853.jpg

Připravte si ještě