Sekaná s mrkví a bylinkami

Ingredience
4 x 
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 rohlík
mléko
1 vejce
špetka mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčice
2 stroužky česneku
1 velká mrkev nebo baby karotky
hrst bylinek (petržel, estragon)
2 lžičky majoránky
2 lžíce oleje
1 rohlík
mléko
1 vejce
špetka mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčice
2 stroužky česneku
1 velká mrkev nebo baby karotky
hrst bylinek (petržel, estragon)
2 lžičky majoránky
2 lžíce oleje
Postup
1.Nejprve si natrhejte rohlík (bez patiček) do misky a zalijte mlékem tak, aby byl ponořený. Nechte nasáknout.
2.Mrkev nakrájejte na malé kostičky (já použila baby karotky), rozpalte pánev, vlijte olivový olej a mrkev restujte za občasného míchání asi 5 minut. Nechte zchladnout.
3.Do mísy dejte maso, přidejte namočený rohlík, vejce, hořčici, prolisovaný česnek, veškeré koření a posekané bylinky. Nakonec vmíchejte i mrkev a rukama propracujte. Nechte chvilku odležet.
4.Mezitím si předehřejte troubu na 210 °C. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvořte z masa dvě šišky a uhlaďte.
5.Do pekáčku vlijte olej a vložte sekanou.
6.Pečte asi 15 minut dozlatova, poté snižte teplotu na 170 °C, podlijte trochou vody a dopékejte cca 20 minut, aby se sekaná propekla uvnitř.
7.Podávejte s bramborovou kaší.










Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz