Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Růžičková kapusta s chorizem a kešu

IMG_20191230_140943.jpg
Ingredience
6 x 
500 g růžičkové kapusty
100 g choriza
hrst nesolených kešu ořechů
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej

Postup

1.Nejprve si očistěte růžičkovou kapustu - opláchněte ji, odkrojte spodní část a dle potřeby odstraňte vrchní listy. 2.Vařte ji v osolené vařicí vodě cca 5 minut. 3.Poté si nakrájejte chorizo na kostičky a kapustu rozkrojte na čtvrtky. 4.Na rozpálenou pánev dejte asi lžičku olivového oleje a opečte na něm chorizo dozlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a přidejte posekaný rozmarýn.
5.Restujte dokud nebudou kapustičky krásně opečené. Nakonec přidejte na suché pánvi orestované oříšky, promíchejte a ještě spolu krátce orestujte.
IMG_20191230_132826.jpg IMG_20191230_134727.jpg IMG_20191230_140851.jpg IMG_20191230_141806.jpg

Připravte si ještě