Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Fazolové lusky se sušenými rajčaty

Vaříme zdravě
IMG_20191122_115906.jpg
Ingredience
4 x 
400 g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
1 větší červená cibule
4 menší stroužky česneku
2 lžíce posekaných sušených nakládaných rajčat
1 lžíce olivového oleje
půl lžíce másla
tymián
sůl
pepř

Postup

1.Nejdříve si nakrájejte cibuli a česnek najemno.  2.Rozpalte pánev a přilijte do ní olivový olej. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.  3.Poté přidejte do pánve cibuli a česnek. Na středním plameni nechte společně zesklovatět. 4.Nyní přidejte posekaný čerstvý tymián a nechte ho chvíli v pánvi restovat. 5.Jakmile se tymián rozvoní, přidejte sušená rajčata i s olejem. Vše společně promíchejte a přidejte fazolové lusky.
6.Snižte teplotu, přikryjte poklicí a společně vařte asi 5 minut, dokud nebudou fazole měkké. Dejte pozor, aby nebyli příliš měkké, ale zůstaly lehce na zkus. 7.Osolte, opepřete a můžete podávat jako přílohu k masu. 
IMG_20191122_115422.jpg IMG_20191122_115902.jpg

Připravte si ještě