Fazolové lusky se sušenými rajčaty


Ingredience
4 x 
400 g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
1 větší červená cibule
4 menší stroužky česneku
2 lžíce posekaných sušených nakládaných rajčat
1 lžíce olivového oleje
půl lžíce másla
tymián
sůl
pepř
1 větší červená cibule
4 menší stroužky česneku
2 lžíce posekaných sušených nakládaných rajčat
1 lžíce olivového oleje
půl lžíce másla
tymián
sůl
pepř
Postup
1.Nejdříve si nakrájejte cibuli a česnek najemno.
2.Rozpalte pánev a přilijte do ní olivový olej. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
3.Poté přidejte do pánve cibuli a česnek. Na středním plameni nechte společně zesklovatět.
4.Nyní přidejte posekaný čerstvý tymián a nechte ho chvíli v pánvi restovat.
5.Jakmile se tymián rozvoní, přidejte sušená rajčata i s olejem. Vše společně promíchejte a přidejte fazolové lusky.
6.Snižte teplotu, přikryjte poklicí a společně vařte asi 5 minut, dokud nebudou fazole měkké. Dejte pozor, aby nebyli příliš měkké, ale zůstaly lehce na zkus.
7.Osolte, opepřete a můžete podávat jako přílohu k masu.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz