Omeleta s chorizem a mangoldem


Ingredience
1 x 
2 vejce
1 hrst mini mangoldu (red chard)
sůl
pepř
cca 30 g choriza
1 lžíce mléka
olej
strouhaný čedar
1 hrst mini mangoldu (red chard)
sůl
pepř
cca 30 g choriza
1 lžíce mléka
olej
strouhaný čedar
Postup
1.Nejprve si nakrájejte chorizo, nastrouhejte kousek čedaru a do misky vyklepněte vejce.
2.Vejce prošlehejte se solí, pepřem a mlékem a přidejte čedar.
3.Rozehřejte si menší pánev, nalijte do ní trochu oleje, přidejte pokrájené chorizo a opečte z obou stran. Poté můžete část vypečeného oleje z choriza vylít, aby omeleta nebyla tak mastná.
4.Přidejte mangold a krátce orestujte. Vlijte rozšlehaná vejce a rozprostřete po celé pánvi.
5.Na středně vysokém plameni opečte z jedné strany dozlatova, ke konci můžete na chvíli zakrýt pokličkou, aby se propekla i uvnitř. Poté si vezměte talíř ve velikosti pánve, položte ho na pánev, otočte a pak z talíře sesuňte omeletu zpět do pánve a orestujte i z druhé strany.
6.Omeletu v polovině přeložte a můžete podávat.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz