Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Omeleta s chorizem a mangoldem

Rychlá jídla
IMG_20190915_201729.jpg
Ingredience
1 x 
2 vejce
1 hrst mini mangoldu (red chard)
sůl
pepř
cca 30 g choriza
1 lžíce mléka
olej
strouhaný čedar

Postup

1.Nejprve si nakrájejte chorizo, nastrouhejte kousek čedaru a do misky vyklepněte vejce. 2.Vejce prošlehejte se solí, pepřem a mlékem a přidejte čedar. 3.Rozehřejte si menší pánev, nalijte do ní trochu oleje, přidejte pokrájené chorizo a opečte z obou stran. Poté můžete část vypečeného oleje z choriza vylít, aby omeleta nebyla tak mastná. 4.Přidejte mangold a krátce orestujte. Vlijte rozšlehaná vejce a rozprostřete po celé pánvi.
5.Na středně vysokém plameni opečte z jedné strany dozlatova, ke konci můžete na chvíli zakrýt pokličkou, aby se propekla i uvnitř. Poté si vezměte talíř ve velikosti pánve, položte ho na pánev, otočte a pak z talíře sesuňte omeletu zpět do pánve a orestujte i z druhé strany. 6.Omeletu v polovině přeložte a můžete podávat.
IMG_20190915_203041.jpg IMG_20190915_201818.jpg

Připravte si ještě