Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kulajda se ztraceným vejcem

DSC_0493.jpg
Ingredience
4 x 
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
1 l vody nebo vývaru (množství spíše podle hustoty polévky)
sůl
pepř
cukr
nové koření
bobkový list
kopr (nasekaný, stonky použijete také)
1 smetana na vaření
sušené houby
3 větší brambory
ocet
vejce

Postup

1.V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. Stálým mícháním na středním plameni vytvořte světlou jíšku, kterou zalijte vodou a vše důkladně rozmíchejte metlou. 2.Osolte, opepřete, přidejte pár kuliček nového koření, bobkový list a stonky z kopru. 3.V jiném hrnci si uvařte na kostičky pokrájené brambory. Když jsou hotové, slijte vodu do menšího hrnce. Do toho přidejte sušené houby a lehce provařte, aby změkly. 4.Z polévky vyndejte stonky kopru a koření a vložte brambory a houby. Okyselte octem, zalijte smetanou a přidejte posekaný kopr. Můžete ještě ochutit solí, pepřem a cukrem.
5.Podávejte se ztraceným vejcem 6.Na ztracené vejce si dejte vařit vodu do hrnce, když se voda začne vařit, stáhněte a nechte lehce probublávat. Do vody vlijte trochu octa, lehce vodou zatočte a vyklepněte do ní vejce. To vařte zhruba dvě minuty a vložte do studené vody.
DSC_0486.jpg DSC_0488.jpg

Připravte si ještě