Krémový bulgur s chorizem a žampiony

Rychlá jídla
IMG_20190107_222732.jpg
Ingredience
4 x 
250 g bulguru
160 g choriza
400 g žampionů
200 g listového špenátu
čerstvý tymián
lžička citronové šťávy
400 ml smetany na vaření
1 lžíce olivového oleje
pecorino

 

Postup

1.Nejprve si připravte bulgur a uvařte ho podle návodu na obalu. 2.Potom si nakrájejte chorizo na kolečka a žampiony na plátky. 3.Rozehřejte si pánev, přidejte trochu olivového oleje a přidejte chorizo. Orestujte a přidejte žampiony. Osolte, opepřete a přidejte trochu šťávy z citronu (díky ní žampiony nezešednou). Restujte dozlatova.
4.Přidejte špenát, tymián a opět osolte a opepřete a pár minut restujte. Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit asi 2 minuty. Nakonec vmíchejte hotový bulgur. 5.Můžete podávat posypané pecorinem.
IMG_20190107_221536.jpg IMG_20190107_222450.jpg IMG_20190107_222713.jpg IMG_20190107_222749.jpg

Připravte si ještě