Ricottový koláč s rozinkami

Ingredience

na korpus
450 g hladké moukyšpetka soli
1 vejce
2 žloutky
150 g cukru
225 g změklého másla
kůra z 1 pomeranče
3 g prášku do pečiva
na náplň
1 kg ricotty300 g krupicového cukru
3 žloutky
1 vanilkový lusk
velká hrst rozinek naložených v rumu
Postup
1.Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku, máslo, cukr a prášek do pečiva a prsty nebo v robotu zpracujte v sypkou drobenku. Přidejte prošlehané vejce se žloutkem, špetku soli a pomerančovou kůru. Zpracujte v hladké nelepivé těsto. Těsto dejte do sáčku a nechte hodinu v chladničce.
2.Mezitím si připravte ricottovou náplň. Do velké mísy dejte ricottu a cukr a ručním šlehačem nebo v robotu prošlehejte dohladka. Přidejte žloutky, vydlabaný vanilkový lusk a ještě důkladně prošlehejte. Nakonec již ručně přimíchejte rozinky namočené v rumu.
3.Těsto vyndejte z chladničky, 1/3 si dejte stranou na vytvoření mřížky, zbytek těsta vyválejte na kruh větší než je forma. Těsto by mělo sahat i do stran formy (viz fotka).
4.Těsto propíchejte vidličkou a vlijte ricottovou náplň. Na tu si připravte ze zbytku těsta mřížku.
5.Pečte v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Koláč podávejte vychlazený a posypaný moučkovým cukrem.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz