Kynuté rolky s domácím pudinkem a rozinkami

Ingredience
18 x 
275 g hladké mouky
4 g sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého)
50 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
125 ml mléka
100 g másla
2 žloutky
špetka soli
kúra z 1 citronu
hrst rozinek namočených v rumu
2 žloutky
30 g kukuřičného škrobu
4 lžíce cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu, pasty, nebo vydlabaný vanilkový lusk
4 g sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého)
50 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
125 ml mléka
100 g másla
2 žloutky
špetka soli
kúra z 1 citronu
hrst rozinek namočených v rumu
na pudink
400 ml mléka2 žloutky
30 g kukuřičného škrobu
4 lžíce cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu, pasty, nebo vydlabaný vanilkový lusk
Postup
1.Jako první si nechte rozpustit máslo. Poté si připravte kvásek smícháním vlažného mléka, cukru a droždí. Nechte na teplém místě cca 20 minut vzejít.
2.Do větší mísy či mísy od robota, si prosejte mouku a přidejte sůl.
3.Do kvásku přimíchejte žloutky, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Tuto směs nalijte do mísy s moukou.
4.Pomocí hnětacího háku robota, nebo ručně vařečkou zpracujte v hladké a nelepivé těsto.
5.Těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na hodinu a půl kynout (uprostřed kynutí jednou propracujte).
6.Zatímco těsto kyne, připravte si pudink.
7.Odlijte si 100 ml mléka do misky, vmíchejte kukuřičný škrob, žloutky, cukr a vanilku.
8.Do rendlíku si dejte vařit zbývající mléko, jakmile se začne lehce vařit, pomalu ho za stálého šlehání přilévejte k žloutkové směsi. Obsah misky vraťte do rendlíku a na střední teplotu vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Potrvá to asi 3 minuty.
9.Odstavte a pudink přikryjte potravinovou folií - tu dejte přímo na pudink, zabráníte tím srážení vody. Nechte vychladnout. Předehřejte si troubu na 180 °C (pravý horký vzduch).
10.Vykynuté těsto přendejte na vál a vyválejte na obdelník o velikosti cca 40 x 30 cm. Pudink si ještě krátce prošlehejte metlou a rovnoměrně potřete těsto.
11.Rozinkami posypte celý povrch a zatočte jako roládu po delší straně.
12.Pomocí ostrého nože nakrájejte na kolečka široká cca 2 cm a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
13.Pečte cca 16 minut dozlatova.
14.Hotové šneky můžete posypat moučkovým cukrem.










Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz