Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Těstoviny s ricottou a hlívou královskou

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20190116_121222.jpg
Ingredience
2 x 
170 g těstovin
70 g baby špenátu
kůra z jednoho citronu
160 g hlívy královské
250 g ricotty
cca 200 ml vody z vaření těstovin
sůl
olivový olej
pepř
čerstvý tymián
pecorino

Postup

1.Dejte si vařit osolenou vodu na těstoviny. Poté uvařte těstoviny dle instrukcí na obalu. 2.Mezitím si nakrájejte hlívu na kostičky. 3.Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a hlívu na ní orestujte. Osolte, opepřete a přidejte tymián a citronovou kůru.
4.Do pánve vložte špenát a pár minut provařte. Poté důkladně přimíchejte ricottu. Prohřejte a přilijte vodu od vaření těstovin, abyste dosáhli krémové konzistence.  5.Nakonec vmíchejte těstoviny.  6.Podávejte posypané strouhaným pecorinem.
IMG_20190116_113715.jpg IMG_20190116_114838.jpg IMG_20190116_120535.jpg IMG_20190116_121150.jpg

Připravte si ještě