Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Špenátový krém

Vaříme zdravě Rychlá jídla
DSC_0202.jpg
Ingredience
4 x 

na krém

1 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
450 g mraženého listového špenátu (můžete samozřejmě použít čerstvý)
3 menší brambory
sůl
pepř
400 ml vody nebo vývaru
100 ml smetany na vaření

na dokončení

hrst slunečnicových semínek
lístky rukoly

Postup

1.Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky.  2.V hrnci rozpusťte máslo a vsypte pokrájenou cibuli a česnek. Na středním plameni nechte zesklovatět. Přidejte špenát a brambory. Ještě chvíli společně restujte. Pokud jste použili mražený špenát tak společně restujte než se rozehřeje. 
3.Zalijte vodou nebo vývarem, ochuťte solí a pepřem a společně vařte do změknutí brambor. 4.Poté rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Přilijte smetanu a už jen krátce provařte. Můžete odstavit. 5.Na pánvi si opražte slunečnicová semínka. Na talíři krém zdobte semínky a lístky rukoly.
DSC_0198.jpg DSC_0206.jpg

Připravte si ještě