Quiche se špenátem a lososem

Ingredience

na těsto
150 g hladké mouky125 g vychlazeného másla
2 lžíce studené vody
špetka soli
na náplň
4 vejce250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
špetka muškátového květu
půl lžíce olivového oleje
100 g syrového lososa
125 g čerstvého špenátu
Postup
1.Nejdříve si připravte křehké těsto. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s vychlazeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama zpracujte v drobenku.
2.Poté přilijte dvě lžíce vody, přidejte špetku soli a vytvořte hladké tuhé těsto. Vložte do igelitu a dejte na hodinu do ledničky.
3.Troubu předehřejte na 190 °C.
4.Těsto vyndejte z ledničky a na vále rozválejte na velikost koláčové formy. Koláčovou formu vymažte máslem.
5.Těsto za pomoci válečku přendejte do formy a vyložte i do krajů. Přebytečné těsto odřežte. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou.
6.Z pečicího papíru si vystříhněte kolečko a vložte do formy na těsto. Na pečicí papír nasypte fazole nebo rýží. Těsto se tak zatíží a při pečení se nenafoukne.
7.Pečte 10 minut. Poté dejte pryč fazole a pečicí papír a nechte ještě 2 minuty péct, aby se těsto předpeklo i uprostřed.
8.Korpus vyndejte z trouby. Troubu nechte zapnutou na 190 °C.
9.Lososa zbavte kůže a nakrájejte na větší kostky. Rozpalte si pánev, přilijte olivový olej a lososa nechte krátce orestovat. Osolte a opepřete.
10.Teď si připravte špenát. Vezměte si rendlík nebo pánev s vyšším okrajem. Špenátové listy omyjte a vložte na pánev. Na středním plameni nechte špenát dusit, dokud se nezbaví vody. Osolte ho, opepřete a promíchejte.
11.Nyní si smíchejte vajíčka se smetanou, osolte, opepřete a ochuťte muškátovým květem. Společně prošlehejte ruční metlou.
12.Do formy na těsto navrstvěte nejdříve špenát. Ten zalijte vaječnou směsí a nakonec rovnoměrně přidejte kousky lososa.
13.Pečte dalších 35 minut. Quiche zezlátne a ztuhne. Zůstane ale uvnitř krásně vláčný.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz