Cibulový quiche s gorgonzolou

Mezinárodní kuchyně
DSC_0389.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na těsto

150 g hladké mouky
125 g vychlazeného másla
2 lžíce studené vody
špetka soli

na náplň

cibulová remuláda s tymiánem
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
špetka soli
špetka pepře
špetka muškátového květu
100 g gorgonzoly

Postup

1.Nejdříve si připravte křehké těsto. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s vychlazeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama zpracujte v drobenku. 2.Poté přilijte dvě lžíce vody, přidejte špetku soli a vytvořte hladké tuhé těsto. Vložte do igelitu a dejte na hodinu do ledničky. 3.Mezitím si připravte cibulovou remuládu s tymiánem. 4.Troubu předehřejte na 190 °C. 5.Těsto vyndejte z ledničky a na vále rozválejte na velikost koláčové formy. Koláčovou formu vymažte máslem. 6.Těsto za pomoci válečku přendejte do formy a vyložte i do krajů. Přebytečné těsto odřežte. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou.
7.Z pečicího papíru si vystříhněte kolečko a vložte do formy na těsto. Na pečicí papír nasypte fazole nebo rýží. Těsto se tak zatíží a při pečení se nenafoukne.  8.Pečte 10 minut. Poté dejte pryč fazole a pečicí papír a nechte ještě 2 minuty péct, aby se těsto předpeklo i uprostřed. 9.Korpus vyndejte z trouby. Troubu nechte zapnutou na 190 °C. 10.Nyní si smíchejte vajíčka se smetanou, osolte, opepřete a ochuťte muškátovým květem. Společně prošlehejte ruční metlou. 11.Do formy na těsto rovnoměrně rozetřete cibulovou remuládu. Tu zalijte směsí vajec a smetany a navrch rozdrobte gorgonzolu. 12.Pečte dalších 35 minut. Quiche zezlátne a ztuhne. Zůstane ale uvnitř krásně vláčný.
DSC_0369.jpg DSC_0377.jpg DSC_0380.jpg DSC_0382.jpg DSC_0385.jpg DSC_0394.jpg

Připravte si ještě