Cibulový quiche s gorgonzolou


Ingredience

na těsto
150 g hladké mouky125 g vychlazeného másla
2 lžíce studené vody
špetka soli
na náplň
cibulová remuláda s tymiánem4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
špetka soli
špetka pepře
špetka muškátového květu
100 g gorgonzoly
Postup
1.Nejdříve si připravte křehké těsto. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s vychlazeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama zpracujte v drobenku.
2.Poté přilijte dvě lžíce vody, přidejte špetku soli a vytvořte hladké tuhé těsto. Vložte do igelitu a dejte na hodinu do ledničky.
3.Mezitím si připravte cibulovou remuládu s tymiánem.
4.Troubu předehřejte na 190 °C.
5.Těsto vyndejte z ledničky a na vále rozválejte na velikost koláčové formy. Koláčovou formu vymažte máslem.
6.Těsto za pomoci válečku přendejte do formy a vyložte i do krajů. Přebytečné těsto odřežte. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou.
7.Z pečicího papíru si vystříhněte kolečko a vložte do formy na těsto. Na pečicí papír nasypte fazole nebo rýží. Těsto se tak zatíží a při pečení se nenafoukne.
8.Pečte 10 minut. Poté dejte pryč fazole a pečicí papír a nechte ještě 2 minuty péct, aby se těsto předpeklo i uprostřed.
9.Korpus vyndejte z trouby. Troubu nechte zapnutou na 190 °C.
10.Nyní si smíchejte vajíčka se smetanou, osolte, opepřete a ochuťte muškátovým květem. Společně prošlehejte ruční metlou.
11.Do formy na těsto rovnoměrně rozetřete cibulovou remuládu. Tu zalijte směsí vajec a smetany a navrch rozdrobte gorgonzolu.
12.Pečte dalších 35 minut. Quiche zezlátne a ztuhne. Zůstane ale uvnitř krásně vláčný.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz