Preclíky z tvarohového těsta

DSCN2740.jpg
Ingredience
72 x 
250 g tvarohu
170 g hladké mouky
100 g špaldové mouky
2 žloutky
1 lžička soli
1 lžička mletého kmínu
80 g másla
vejce na potření

na posypání

hrubozrnná sůl
mák, kmín, sezam, čedar

Postup

1.Do mísy dejte tvaroh, žloutky a rozpuštěné zchladlé máslo a promíchejte. Přidejte prosátou hladkou mouku, špaldovou mouku, sůl a kmín. 2.Rukama zpracujte v hladké těsto a dejte ho na hodinu vychladit do ledničky. 3.Zapněte troubu na 175 °C. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát vysoký asi 0,5 cm a pomocí vykrajovátka na preclíky vykrajujte jednotlivé kousky.
4.Preclíky potřete rozšlehaným vejcem, posypte hrubozrnnou solí a poté dle chuti, mákem, sezamem, kmínem nebo strouhaným čedarem. 5.Pečte přibližně 18 minut dozlatova.
DSCN2728.jpg DSCN2729.jpg DSCN2730.jpg DSCN2732.jpg DSCN2735.jpg DSCN2737.jpg

Připravte si ještě