Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Preclíky z domácí pekárny

DSCN4903.jpg
Ingredience
25 x 

na těsto

500 g hladké mouky
25 g cukru krupice
25 g čerstvého droždí
125 g rozpuštěného másla
8 g soli
1 vejce
1,5 dcl vody

na dokončení

100 ml vody a 1 lžička cukru krupice
hrubozrnná sůl, celý kmín, mák

Postup

1.Ingredience vložte do pekárny v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto. 2.Když je těsto vykynuté, rozdělte si ho na malé dílky. Vyšlo mě jich zhruba 25. 3.Z každého dílku vyválejte váleček a na konci slepte k sobě, do tvaru preclíku. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj připravené preclíky.
4.Trochu nabydou, tak mezi nimi nechte místo. Potřete vodou smíchanou s cukrem a posypte hrubozurnou solí, kmínem nebo mákem. Pečte dozlatova 15 - 20 minut. 
DSCN4875.jpg DSCN4892.jpg

Připravte si ještě