Preclíky z domácí pekárny

Ingredience
25 x 
na těsto
500 g hladké mouky25 g cukru krupice
25 g čerstvého droždí
125 g rozpuštěného másla
8 g soli
1 vejce
1,5 dcl vody
na dokončení
100 ml vody a 1 lžička cukru krupicehrubozrnná sůl, celý kmín, mák
Postup
1.Ingredience vložte do pekárny v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto.
2.Když je těsto vykynuté, rozdělte si ho na malé dílky. Vyšlo mně jich zhruba 25.
3.Z každého dílku vyválejte váleček a na konci slepte k sobě, do tvaru preclíku. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj připravené preclíky.
4.Trochu nabydou, tak mezi nimi nechte místo. Potřete vodou smíchanou s cukrem a posypte hrubozurnou solí, kmínem nebo mákem. Pečte dozlatova 15 - 20 minut.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz