Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Pórkový krém

Rychlá jídla
DSC_0384.jpg
Ingredience
4 x 
1 lžíce másla
půlka většího pórku
3 větší brambory
voda
100 ml smetany
sůl
pepř
100 g slaniny
1 lžíce javorového sirupu

Postup

1.Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Pórek nakrájejte na půlkolečka a propláchněte v sítku pod tekoucí vodou, abyste se zbavili nečistot.  2.V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte pórek. Nechte ho lehce opéct a přidejte brambory. Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolte a opepřete. 3.Pod pokličkou nechte na mírném plameni společně vařit až do změknutí brambor. Poté rozmixujte ponorným mixérem. Pokud bude krém příliš hustý, přilijte ještě trochu vody.
4.Do vzniklého krému přilijte za stálého míchání smetanu a nechte společně provařit. Případně ještě dochuťte solí a pepřem. 5.Slaninu si nakrájejte na kostičky a na pánvi nechte orestovat, poté zalijte javorovým sirupem a nechte společně zkaramelizovat.  6.Polévku posypte slaniou a podávejte.
DSC_0378.jpg DSC_0382.jpg

Připravte si ještě