Pórkový krém


Ingredience
4 x 
1 lžíce másla
půlka většího pórku
3 větší brambory
voda
100 ml smetany
sůl
pepř
100 g slaniny
1 lžíce javorového sirupu
půlka většího pórku
3 větší brambory
voda
100 ml smetany
sůl
pepř
100 g slaniny
1 lžíce javorového sirupu
Postup
1.Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Pórek nakrájejte na půlkolečka a propláchněte v sítku pod tekoucí vodou, abyste se zbavili nečistot.
2.V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte pórek. Nechte ho lehce opéct a přidejte brambory. Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolte a opepřete.
3.Pod pokličkou nechte na mírném plameni společně vařit až do změknutí brambor. Poté rozmixujte ponorným mixérem. Pokud bude krém příliš hustý, přilijte ještě trochu vody.
4.Do vzniklého krému přilijte za stálého míchání smetanu a nechte společně provařit. Případně ještě dochuťte solí a pepřem.
5.Slaninu si nakrájejte na kostičky a na pánvi nechte orestovat, poté zalijte javorovým sirupem a nechte společně zkaramelizovat.
6.Polévku posypte slaniou a podávejte.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz