Polévka z kotrče

Ingredience
4 x 
1 středně velký kotrč kadeřavý
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
800 ml vývaru (vepřový, hovězí, zeleninový) nebo vody
sůl
pepř
2 stroužky česneku
čerstvá majoránka
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
800 ml vývaru (vepřový, hovězí, zeleninový) nebo vody
sůl
pepř
2 stroužky česneku
čerstvá majoránka
Postup
1.Cibuli nakrájejte nadrobno. Kotrč pokrájejte na proužky.
2.V hrnci rozpalte olej a vsypte cibuli. Nechte ji zesklovatět a poté přidejte pokrájený kotrč. Nechte společně na středním plameni restovat.
3.Poté přisypte obě papriky a hladkou mouku. Důkladně promíchejte a společně jen chvíli restujte. Poté zalijte vývarem či vodou.
4.Promíchejte, osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Pod pokličkem vařte cca 30 minut, za občasného míchání, dokud kotrč nezměkne. Ochuťte prolisovaným česnekem a čerstvou majoránkou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz