Polévka z kotrče

IMG_20200905_170509_resized_20201022_113836408.jpg
Ingredience
4 x 
1 středně velký kotrč kadeřavý
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
800 ml vývaru (vepřový, hovězí, zeleninový) nebo vody
sůl
pepř
2 stroužky česneku
čerstvá majoránka

Postup

1.Cibuli nakrájejte nadrobno. Kotrč pokrájejte na proužky. 2.V hrnci rozpalte olej a vsypte cibuli. Nechte ji zesklovatět a poté přidejte pokrájený kotrč. Nechte společně na středním plameni restovat.  3.Poté přisypte obě papriky a hladkou mouku. Důkladně promíchejte a společně jen chvíli restujte. Poté zalijte vývarem či vodou. 
4.Promíchejte, osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Pod pokličkem vařte cca 30 minut, za občasného míchání, dokud kotrč nezměkne. Ochuťte prolisovaným česnekem a čerstvou majoránkou.
IMG_20200905_162421_resized_20201022_113838284.jpg IMG_20200905_162412_resized_20201022_113838904.jpg IMG_20200905_163220_resized_20201022_113837615.jpg IMG_20200905_170523_resized_20201022_113835098.jpg

Připravte si ještě