Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Polévka z hlívy ústřičné

Vaříme zdravě
DSC_0321.jpg
Ingredience
4 x 
300 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 lžíce sádla
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
800 ml vývaru (vepřový, hovězí, zeleninový) nebo vody
sůl
pepř
2 stroužky česneku
10cm kousek střední části pórku
nasekaná pažitka

Postup

1.Cibuli nakrájejte nadrobno. Hlívu pokrájejte na proužky. Pórek nakrájejte na půlkolečka. 2.V hrnci rozpalte sádlo a vsypte cibuli. Nechte ji zesklovatět a poté přidejte pokrájenou hlívu. Nechte společně na středním plameni restovat.  3.Poté přisypte obě papriky a hladkou mouku. Důkladně promíchejte a společně jen chvíli restujte. Poté zalijte vývarem či vodou. 
4.Promíchejte a přidejte nakrájený pórek. Osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Pod pokličkem vařte 30 minut, za občasného míchání, dokud hlíva nezměkne.  5.Na talíři podávejte posypané pažitkou.
DSC_0314.jpg DSC_0319.jpg

Připravte si ještě