Podmáslový semínkový chléb s psylliem

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20200401_193606.jpg
Ingredience
1 x 
200 g špaldové mouky
150 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 vejce
300 ml podmáslí nebo kefíru
1 lžička medu
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce konopných semínek
3 lžíce psyllia
3 lžíce vody
1 lžička sezamu
1 lžička mletého kmínu

Postup

1.Troubu předehřejte na 190 °C (pravý horký vzduch). 2.Do mísy si vsypte špaldovou mouku, prosejte hladkou mouku, přidejte med, sůl, kmín, vlijte kefír a vyklepněte vajíčko. 3.Na kefír vsypte jedlou sodu. Vše zpracujte vařečkou - nejprve promíchejte vejce s kefírem a sodu a pak krátce promíchejte se zbytkem. 4.K těstu přidejte veškerá semínka, vločky a psyllium a přilijte vodu. Promíchejte - nezpracovávejte těsto moc dlouho, stačí jen promíchat a následně přendat na pomoučený vál. 5.Chleba obalte moukou, aby nebyl tak lepivý, což je jeho správná konzistence.
6.Na vále rukama zpracujte v jednotný bochánek obalený moukou a přendejte na plech vyložený papírem na pečení - já použila pečicí podložku. 7.Chléb nahoře prokrojte do kříže, aby měl kam v troubě vyběhnout a dejte péct na 40 - 45 minut. 8.Zda je chléb upečený poznáte, kromě toho, že je krásně dozlatova, tak, že po zaklepání na spodek, bude znít dutě. 9.Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.
IMG_20200401_181835.jpg IMG_20200401_182757.jpg IMG_20200401_183303.jpg IMG_20200401_192328.jpg IMG_20200401_192211.jpg IMG_20200401_193631.jpg

Připravte si ještě