Polévka z červené čočky s klobásou

Ingredience
4 x 
1 l vývaru (zeleninový, masový)
100 g choriza nebo jiné pikantní klobásy
150 g červené čočky
1 plechovka rajčat
1 lžička uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 mrkev
chilli
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hnědého cukru
plocholistá petržel
oregano
sůl
pepř
bílý jogurt
100 g choriza nebo jiné pikantní klobásy
150 g červené čočky
1 plechovka rajčat
1 lžička uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 mrkev
chilli
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hnědého cukru
plocholistá petržel
oregano
sůl
pepř
bílý jogurt
Postup
1.Na olivovém oleji si orestujte klobásku. Jakmile bude opečená, vložte posekaný česnek a jen krátce orestujte, aby uvolnil chutě, ale nespálil se (zhořkl by) a přilijte konzervu rajčat.
2.Promíchejte, ochuťte kořením a přilijte vývar.
3.Přiveďte k varu a vsypte na malé kostky pokrájenou mrkev a vařte na středním plameni pod pokličkou.
4.Cca po 5 minutách přisypte červenou čočku a vařte do změknutí mrkve a čočky.
5.Dochuťte solí, pepřem, cukrem a chilli papričkou.
6.Nakonec přidejte posekanou petržel a oregano. Podávejte s kopečkem bílého jogurtu.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz