Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Polévka z červené čočky s klobásou

IMG_20181226_122954.jpg
Ingredience
4 x 
1 l vývaru (zeleninový, masový)
100 g choriza nebo jiné pikantní klobásy
150 g červené čočky
1 plechovka rajčat
1 lžička  uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 mrkev
chilli 
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hnědého cukru
plocholistá petržel
oregano
sůl
pepř
bílý jogurt

Postup

1.Na olivovém oleji si orestujte klobásku. Jakmile bude opečená, vložte posekaný česnek a jen krátce orestujte, aby uvolnil chutě, ale nespálil se (zhořkl by) a přilijte konzervu rajčat. 2.Promíchejte, ochuťte kořením a přilijte vývar. 3.Přiveďte k varu a vsypte na malé kostky pokrájenou mrkev a vařte na středním plameni pod pokličkou.
4.Cca po 5 minutách přisypte červenou čočku a vařte do změknutí mrkve a čočky. 5.Dochuťte solí, pepřem, cukrem a chilli papričkou. 6.Nakonec přidejte posekanou petržel a oregano. Podávejte s kopečkem bílého jogurtu.
IMG_20181226_114554.jpg IMG_20181226_122856.jpg

Připravte si ještě