Piškotová roláda s marmeládou a vanilkovým krémem

DSC_004863.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

5 vajec
80 g cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce studené vody

na náplň

marmeláda (já použila broskvovou)
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
lžička vanilkové pasty

na dozdobení

mleté vlašské ořechy nebo mandle
lyofilizované maliny

Postup

1.Troubu si předehřejte na 200 °C. 2.Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky dejte do mísy od robota nebo do mísy vhodné pro šlehání. Přisypte krupicový a vanilkový cukr a vyšlehejte ve světlou pěnu.  3.Za vysokých otáček zašlehejte dvě lžíce vody. Přisypejte prosátou polohrubou mouku a na nízké otáčky přišlehejte. 4.V jiné nádobě si vyšlehejte bílky, s pár zrníčky soli, dotuha.  5.Opatrně za pomoci vařečky či metly vmíchejte do těsta.  6.Plech si vyložte pečicícím papírem i do boků a rovnoměrně rozetřete těsto. 7.Pečte 10 minut. Rozprostřete si čistou utěrku a přes sítko ji posypte moučkovým cukrem. Když je piškot upečený, překlopte ho na utěrku a opatrně stáhněte pečicí papír.
8.Pomocí utěrky ho stočte do tvaru rolády a dejte na mřížku vychladnout.  9.Když je piškot zchladlý, udělejte si krém. Do mísy nalijte vychlazenou smetanu ke šlehání s vychlazeným mascarpone. Přidejte vanilku a krátce na vysoké otáčky vyšlehejte dotuha. Ochuťte moučkovým cukrem a promíchejte. 10.Nyní si rozviňte roládu, potřete ji marmeládou a krémem a zaviňte. Krémem potřete i zvrchu. Posypte mletými ořechy nebo mandlemi. Můžete dozdobit krémem a lyofilizovanými malinami. 
DSC_0028.jpg DSC_003954.jpg DSC_004170.jpg DSC_0049.jpg

Připravte si ještě