Piškotová roláda s marmeládou a vanilkovým krémem

Ingredience

na těsto
5 vajec80 g cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce studené vody
na náplň
marmeláda (já použila broskvovou)250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
lžička vanilkové pasty
na dozdobení
mleté vlašské ořechy nebo mandlelyofilizované maliny
Postup
1.Troubu si předehřejte na 200 °C.
2.Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky dejte do mísy od robota nebo do mísy vhodné pro šlehání. Přisypte krupicový a vanilkový cukr a vyšlehejte ve světlou pěnu.
3.Za vysokých otáček zašlehejte dvě lžíce vody. Přisypejte prosátou polohrubou mouku a na nízké otáčky přišlehejte.
4.V jiné nádobě si vyšlehejte bílky, s pár zrníčky soli, dotuha.
5.Opatrně za pomoci vařečky či metly vmíchejte do těsta.
6.Plech si vyložte pečicícím papírem i do boků a rovnoměrně rozetřete těsto.
7.Pečte 10 minut. Rozprostřete si čistou utěrku a přes sítko ji posypte moučkovým cukrem. Když je piškot upečený, překlopte ho na utěrku a opatrně stáhněte pečicí papír.
8.Pomocí utěrky ho stočte do tvaru rolády a dejte na mřížku vychladnout.
9.Když je piškot zchladlý, udělejte si krém. Do mísy nalijte vychlazenou smetanu ke šlehání s vychlazeným mascarpone. Přidejte vanilku a krátce na vysoké otáčky vyšlehejte dotuha. Ochuťte moučkovým cukrem a promíchejte.
10.Nyní si rozviňte roládu, potřete ji marmeládou a krémem a zaviňte. Krémem potřete i zvrchu. Posypte mletými ořechy nebo mandlemi. Můžete dozdobit krémem a lyofilizovanými malinami.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz