Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Dort s ovocem a krémem z mascarpone

DSC_0530.jpg
Ingredience
 Ø 26 cm

na piškot

5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

na krém

400 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
500 g mascarpone
6-7 lžič moučkového cukru
lžička vanilkové pasty

na dokončení

ovoce (maliny, jahody, borůvky)
želatina z jednoho balíčku připravená podle návodu

Postup

1.Jako první si upečte piškot, je potřeba aby zchladnul než ho budete promazávat krémem.  2.Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přisypte cukr a elektrickým šlehačem vyšlehejte dotuha.  3.Poté po jednom zašlehávejte žloutky. Poté zašlehejte po lžicích olej. 4.Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přes síto přesyjte k vyšlehané vaječné směsi. Ruční metlou vše opatrně promíchejte. 5.Dortovou formu o velikosti 24 cm si vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte olej ve spreji. Já jsem použila olej ve spreji a na dno dala kolečko pečicího papíru, abych měla jistotu, že se piškot krásně vyklopí. 6.Dejte na mřížku zchladnout. Mezitím si připravte krém.
7.Šlehačku nalijte do vyšší nádoby a společně se ztužovači šlehačky vyšlehejte dotuha. Poté po lžicích zašlehávejte mascarpone. Vše musí být vychlazené.  8.Poté přidejte vanilku a moučkový cukr. Společně prošlehejte a dejte do lednice. 9.Když je piškot vychladlý, rozkrojte ho v půlce. Na první polovinu natřete krém a přiklopte druhou polovinou.  10.Navrh navrstvěte zbytek krému a uhlaďte. Na krém naskládejte ovoce, můžete přidat pár lístků máty a vše po lžičkách zalijte připravenou želatinou.  11.Ovoce bude díky želatině lesklé a zůstane déle čerstvé.
DSC_0526.jpg DSC_0528.jpg DSC_0532.jpg DSC_0535.jpg