Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Košíčky s krémem z mascarpone a ovocem

DSC_0515.jpg
Ingredience
40 x 

na těsto

300 g hladké mouky
180 g másla
80 g cukru krupice
3 žloutky
1 lžička citronové kůry
rozpuštěné máslo na vymazání košíčků

na krém

1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
250 g mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo tresti

na dokončení

ovoce dle chuti
bezbarvá želatina připravená z jednoho pytlíčku

Postup

1.V míse smíchejte všechny ingredience na těsto. Rukama vypracujte v hladké těsto a dejte do chladničky alespoň na 30 minut vychladit. 2.Formičky na košíčky vymažte rozpuštěným máslem. Těsto rozdělte na 4 části. Každý díl vyválejte na širší plát a vykrajujte kolečka o velikosti formiček na košíčky. Tímto docílíte, že budete mít všechny košíčky stejné. 3.Do každé formičky vložte kolečko a vymačkejte po celé ploše vnitřku formičky.  4.Troubu předehřejte na 170 °C a košíčky pečte zhruba 9 minut. Po upečení vyndejte z trouby, nechte jen chvilku zchladnout a ještě horké je vyjměte z formiček. 
5.Nyní si připravte krém. Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte se ztužovačem dotuha. Potom po lžících přidávejte vychlazené mascarpone a postupně celé zašlehejte. Přidejte cukr a vanilku a společně prošlehejte.  6.Když jsou košíčky vychlazené, naplňte je krémem pomocí cukrářského sáčku.  7.Ozdobte ovocem a zalijte želatinou, kterou připravte podle návodu na sáčku. Dejte pozor, aby vám nestekla na košíček ale zůstala jen na ovoci a krému.  8.Podávejte vychlazené.  
DSC_0511.jpg DSC_0512.jpg DSC_0514.jpg DSC_0516.jpg

Připravte si ještě