Košíčky s krémem z mascarpone a ovocem

Ingredience
40 x 
na těsto
300 g hladké mouky180 g másla
80 g cukru krupice
3 žloutky
1 lžička citronové kůry
rozpuštěné máslo na vymazání košíčků
na krém
1 smetana ke šlehání1 ztužovač šlehačky
250 g mascarpone
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo tresti
na dokončení
ovoce dle chutibezbarvá želatina připravená z jednoho pytlíčku
Postup
1.V míse smíchejte všechny ingredience na těsto. Rukama vypracujte v hladké těsto a dejte do chladničky alespoň na 30 minut vychladit.
2.Formičky na košíčky vymažte rozpuštěným máslem. Těsto rozdělte na 4 části. Každý díl vyválejte na širší plát a vykrajujte kolečka o velikosti formiček na košíčky. Tímto docílíte, že budete mít všechny košíčky stejné.
3.Do každé formičky vložte kolečko a vymačkejte po celé ploše vnitřku formičky.
4.Troubu předehřejte na 170 °C a košíčky pečte zhruba 9 minut. Po upečení vyndejte z trouby, nechte jen chvilku zchladnout a ještě horké je vyjměte z formiček.
5.Nyní si připravte krém. Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte se ztužovačem dotuha. Potom po lžících přidávejte vychlazené mascarpone a postupně celé zašlehejte. Přidejte cukr a vanilku a společně prošlehejte.
6.Když jsou košíčky vychlazené, naplňte je krémem pomocí cukrářského sáčku.
7.Ozdobte ovocem a zalijte želatinou, kterou připravte podle návodu na sáčku. Dejte pozor, aby vám nestekla na košíček ale zůstala jen na ovoci a krému.
8.Podávejte vychlazené.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz