Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Nepečený jahodový dort

DSC_0557.jpg
Ingredience
 Ø 26 cm
2 velká balení cukrářských piškotů
jahody
2 smetany ke šlehání
2 zakysané smetany
1 tvaroh ve vaničce
2 ztužovače šlehačky
moučkový cukr

Postup

1.Dortovou formu si vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. 2.Smetany vyšlehejte spolu se ztužovači dotuha. Přišlehejte zakysané smetany a tvaroh. Podle chuti přidejte moučkový cukr. 3.Dno dortové formy vyložte cukrářskými piškoty, podle potřeby můžete rozlámat, aby se vám lépe skládaly. Posypte pokrájenými jahodami a zalijte polovinou krému.
4.Opět navrstvěte piškoty a jahody a zalijte druhou polovinou krému. Navrh naskládejte opět piškoty, které lehce vtlačte do krému. 5.Dort nechte přes noc odležet v ledničce, aby piškoty změkly. Podávejte vychlazené.
DSC_0559.jpg DSC_0560.jpg

Připravte si ještě