Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Celozrnný koláč s jahodami a rebarborou

Vaříme zdravě
DSCN0749.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na těsto

150 ml bílého jogurtu
150 g celozrnné mouky
80 g třtinového cukru
1/2 kypřicího prášku
75 ml kokosového oleje
1 vejce 

na tvarohovou náplň

1 tvaroh
agávový sirup (med nebo cukr)
citronová kůra
jahody a rebarbora

na drobenku

75 g celozrnné mouky
75 g ovesných vloček
1/4 hrnku třtinového cukru
60 g másla (nebo kokosového oleje)
skořice

Postup

1.Jogurt smíchejte s moukou, cukrem, kypřicím práškem, olejem a vejcem. Koláčovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypejte moukou. 2.Těsto nalijte do formy, navrstvěte tvaroh ochucený sirupem a citronovou kůrou a poklaďte ovocem.
3.Nakonec koláč posypte drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 35 - 45 minut. (zkoušejte špejlí, aby se těsto již nelepilo).
DSCN0753.jpg DSCN0748.jpg

Připravte si ještě