Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi

Vaříme zdravě
DSCN0769.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm
100 g změklého kokosového oleje
80 g třtinového cukru (50 g do žloutků, 30 g do bílků)
kůra z 1 citronu
5 vajec
70 g celozrnné mouky
1/4 lžičky skořice
100 g plátků mandlí (70 g rozemletých mandlí do těsta a 30 g plátků na posypání)
500 g vypeckovaných třešní
moučkový cukr na posypání

Postup

1.Kokosový olej důkladně utřete s cukrem a přidejte citronovou kůru a skořici. Oddělte si bílky od žloutků. Do ochucené pěny z oleje a cukru postupně vmíchejte žloutky a přimíchejte mouku a namleté mandle. 2.Pečlivě promíchejte a připravte si bílky. Ty rozšlehejte ve sníh (asi v půlce šlehání přisypte cukr a šlehejte dál). Asi třetinu bílků pořádně vmíchejte do těsta a zbytek sněhu už do těsta míchejte opatrně a pomalu, aby v těstě zůstal vzduch.
3.Koláčovou formu vymažte olejem a přikryjte papírem na pečení. Teď do formy nalijte těsto a posypte půlkami třešní. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C. 4.Asi po 20 minutách pečení koláč posypte mandlemi a pečte dál. Že je koláč hotový poznáte podle zlatých okrajů. Ještě horký koláč posypte moučkovým cukrem. 
DSCN0775.jpg DSCN0757.jpg

Připravte si ještě