Pikantní rýžové nudle s hovězím masem a zeleninou

Mezinárodní kuchyně
DSCN2643.jpg
Ingredience
4 x 
250 g širokých rýžových nudlí
1 mrkev
1 červená paprika
150 g cukrového hrášku
150 g hub shimeji
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje
400 g hovězí roštěné (nebo jiného hovězího masa vhodného na minutkovou úpravu)
sůl
2 lžíce tapiokového škrobu
160 ml vody
40 ml sojové omáčky
40 ml omáčky ketjap manis
1 lžíce pasty sambal oelek
smažená cibulka na ozdobu

Postup

1.Nejprve si pokrájejte hovězí maso na tenké plátky, papriku a mrkev nakrájejte na nudličky, hrášek opláchntěte a odkrojte stopky. Houbám odstraňte přízemní část. 2.V misce promíchejte vodu, škrob, ketjap manis, sojovou omáčku a sambal oelek. 3.Rozpalte si wok, vlijte sezamový olej a vsypte maso, osolte a zprudka orestujte ze všech stran. Vyndejte z pánve a dejte do mísy s víkem.
4.Vlijte slunečnicový olej a nasypte veškerou zeleninu a houby. 5.Restujte asi 8 minut, zelenina by měla být na skus. Mezitim si dejte do hrnce rýžové nudle a zalijte je vařicí vodou, přikryjte a počkejte asi 6 minut, poté je sceďte. 6.K hotové zelenině vraťte maso, vlijte omáčku, přidejte nudle a nechte společně provařit asi 5 minut. 7.Podávejte posypané smaženou cibulkou.
DSCN2633.jpg DSCN2634.jpg DSCN2635.jpg DSCN2636.jpg DSCN2641.jpg DSCN2642.jpg

Připravte si ještě