Ramen s hovězím masem

Mezinárodní kuchyně
IMG_20190928_143443.jpg
Ingredience
4 x 
3 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru
250 g hovězího rump steaku
půlka červené chilli papričky
5 lžic sojové omáčky
3 lžíce oleje (sezamového nebo řepkového)
1 lžíce rýžového octa
1 a půl lžíce hnědého cukru
2 vejce
125 g baby kukuřiček
1 jarní cibulka
1 a půl litru hovězího vývaru
3 lžíce rybí omáčky
250 g širokých udon nudlí (můžete použít i jiný druh)
hrst koriandru
bílý a černý sezam
sůl
pepř

Postup

1.Do hmoždíře či sekáčku dejte pokrájený česnek a půlku připraveného pokrájeného zázvoru a zpracujte v jemnou pastu. 2.Přendejte do misky společně s pokrájenou chilli papričkou, dvěma lžícemi sojové omáčky, lžící oleje, octem a cukrem. Promíchejte a přidejte hovězí maso vcelku. 3.Maso důkladně obalte v připravené marinádě a nechte půl hodiny marinovat. 4.Rozpalte pánev a přilijte zbytek oleje. Vložte kukuřičky, pokrájenou jarní cibulku a pokrájený zbytek zázvoru. Opékejte cca 3 minuty na vysokém stupni. 5.Obsah pánve přendejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přilijte zbytek sojové omáčky, rybí omáčku a ochuťte solí a pepřem. 
6.V tuto chvíli přidejte do hrnce nudle a vařte 10 minut na středním stupni. Mezitím si uvařte vejce.  7.Vejce vložte do studené vody a nechte přijít k varu. Poté vařte na střední teplotu 4 minuty. Ihned zchlaďte.  8.Nyní přichází čas na maso. Rozpalte pánev na vysoký stupeň. Maso vyndejte z marinády tak, aby jí bylo jen zlehka pokryto. Zbylou marinádu přidejte do polévky.  9.Opékejte na pánvi 2 - 3 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočinout a můžete pokrájet na plátky.  10.Polévku servírujte v miskách společně s plátky masa a půlkou uvařeného vejce. Posypte sezamem a koriandrem.  
IMG_20190928_13224582.jpg IMG_20190928_134020.jpg IMG_20190928_135106.jpg IMG_20190928_141553.jpg IMG_20190928_143517.jpg IMG_20190928_141756.jpg

Připravte si ještě