Perníková bábovka s čokoládou

Ingredience

270 g hladké mouky
220 g krupicového cukru
25 g kakaa
1 a 1/2 lžičky perníkového koření
1 a 1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilky
1/2 lžičky soli
2 lžičky kypřicího prášku
1 lžíčka jedlé sody
215 ml kefíru
90 ml oleje
2 vejce
kůra z mandarinky nebo pomeranče
100 ml vařicí vody
100 g hořké čokolády
220 g krupicového cukru
25 g kakaa
1 a 1/2 lžičky perníkového koření
1 a 1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilky
1/2 lžičky soli
2 lžičky kypřicího prášku
1 lžíčka jedlé sody
215 ml kefíru
90 ml oleje
2 vejce
kůra z mandarinky nebo pomeranče
100 ml vařicí vody
100 g hořké čokolády
Postup
1.Začněte tím, že si dáte vařit 100 ml vody, do menší misky vsypte kakao a zalijte vařicí vodou. Důkladně promíchejte a nechte trochu zchladnout. Troubu si předehřejte na 170 °C.
2.Mezitím do středně velké mísy vsypte mouku, sůl, kypřicí prášek, sodu, koření, kůru z mandarinky a promíchejte.
3.Ve velké míse prošlehejte kefír s vejci a olejem a přimíchejte směs kakaa a vody.
4.K tekuté směsi vsypte suché ingredience a promíchejte ruční metlou.
5.Nakonec zlehka vmíchejte posekanou čokoládu.
6.Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
7.Pečte cca 40 minut.
8.Než bábovku vyklopíte z formy, nechte ji cca 15 minut odpočinout, jinak by se mohla srazit.
9.Bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz