Jablečno-perníková bábovka

DSCN2693.jpg
Ingredience
360 g polohrubé mouky
240 g krupicového cukru
6 vajec
1 lžička skořice
3 jablka
2 vrchovaté lžíce v rumu namočených rozinek
2 lžíce rumu
190 ml vody
200 ml slunečnicového oleje
2 lžíce kakaa
špetka soli
1 lžička perníkového koření
1 vanilkový lusk

Postup

1.Oddělte si bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte cukr a vydlabaný vanilkový lusk a vyšlehejte do světlé pěny ručním šlehačem. Nejprve přišlehejte rum, vodu a olej a nakonec i prosátou mouku a skořici. 2.Jablka oloupejte a nahrubo je nastrouhejte. 3.Bílky vyšlehejte dotuha se špetkou soli a po částech je lehce stěrkou přimíchejte k těstu. Poslední várku sněhu zapracujte jen částečně, abyste těsto nepřemíchali, 1/3 přendejte do jiné mísy (použijte tu po sněhu) a opatrně opět stěrkou přimíchejte prosáté kakao a perníkové koření.
4.Do světlé části krátce přimíchejte rozinky a jablka. 5.Formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte olej ve spreji. Nejprve nalijte polovinu světlé části, poté polovinu tmavé, pak opět světlou a nakonec zbytek tmavé. 6.Pečte v předehřáté troubě na 175 °C (pravý horký vzduch) přibližně hodinu. Zda je bábovka upečená vyzkoušejte pomocí špejle.
DSCN2686.jpg DSCN2688.jpg DSCN2689.jpg DSCN2690.jpg DSCN2691.jpg DSCN2692.jpg DSCN2696.jpg DSCN2701.jpg

Připravte si ještě