Čokoládová bábovka s arašídovým máslem


Ingredience

čokoládové těsto
120 g kvalitní hořké čokolády3 lžíce mleté rozpustné kávy
3 lžíce kakaa
3/4 hrnku mléka
1 hrnek změklého másla
1 a 1/2 hrnku krupicového cukru
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
3/4 lžičky soli
arašídové těsto
1 vejce1/4 hrnku změklého másla
1/4 hrnku arašídového másla
2 lžíce hnědého cukru
1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku mléka
špetka soli
čokoládová poleva
120 g kvalitní hořké čokolády1/4 hrnku másla
1 lžíce kukuřičného sirupu
arašídová poleva
1 lžíce arašídového máslacca 2 lžíce mléka (nebo dle potřeby)
1/2 hrnku moučkového cukru
špetka soli
půlka hrsti nesolených arašídů na posypání
Postup
1.Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si bábovkovou formu. Důkladně ji vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo použijte olej ve spreji.
2.Nejprve si připravte čokoládové těsto. Čokoládu nasypte či nalámejte do skleněné či kovové misky a položte ji nad hrnec s vodou. Jakmile se voda začne vařit ztlumte teplotu a čokoládu míchejte dokud se nerozpustí. Odstavte.
3.Do větší odměrky dejte kafe, kakao a dolijte takovým množstvím horké vody, dokud nedosáhne na hranici 250 ml. Důkladně promíchejte dohladka. Přimíchejte mléko a nechte zchladnout.
4.Do mísy robota dejte máslo a cukr a pomocí metly na krémy šlehejte dokud nedosáhnete nadýchané konzistence. Poté přidávejte jedno vejce po druhém. Další přidávejte vždy až když je předešlé vejce důkladně zašleháno.
5.Přilijte částečně zchladlou čokoládu. Dále šlehejte na nižší stupeň.
6.V míse smíchejte mouku, sůl a jedlou sodu.
7.Do robota nyní stále zapnutého na nižší stupeň střídavě přidávejte tekuté a suché suroviny dokud nebude vše důkladně promícháno.
8.V tuto chvíli si připravte arašídové těsto. V míse prošlehejte společně změklé máslo a arašídové máslo. Přidejte cukr a ve skleničce či mále mističce si prošlehejte vejce a nadvakrát přimíchejte do máslového krému. Nakonec přidejte mouku, sůl a poté i mléko. Vše pečlivě promíchejte.
9.Do připravené formy vlijte polovinu čokoládové směsi, na to navrstvěte arašídovou náplň a dolijte čokoládovou.
10.Pečte cca hodinu. Zda je bábovka hotová, zjistíte pomocí špejle. Pokud vyjde z bábovky suchá, máte hotovo.
11.Mezitím si připravte polevy. Začněte s čokoládovou. Můžete použít stejnou misku jako na rozpuštění čokolády na těsto. Do misky dejte čokoládu s máslem a nechte rozpustit opět nad vařicí vodou. Nakonec přimíchejte kukuřičný sirup.
12.Na arašídovou polevu promíchejte arašídové máslo s mlékem, solí a cukrem dokud nedosáhnete správné konzistence.
13.Jakmile bude bábovka upečená, nechte ji prochladnout alespoň 20 minut ve formě a poté vyklopte a nechte zchladnout úplně.
14.Následně polijte čokoládovou polevou a poté i arašídovou. Nakonec posypte posekanými nesolenými arašídy.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz