Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Čokoládová bábovka s arašídovým máslem

IMG_20190425_072402.jpg
IMG_20190425_072510.jpg
Ingredience

čokoládové těsto

120 g kvalitní hořké čokolády
3 lžíce mleté rozpustné kávy
3 lžíce kakaa
3/4 hrnku mléka
1 hrnek změklého másla
1 a 1/2 hrnku krupicového cukru
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
3/4 lžičky soli

arašídové těsto

1 vejce
1/4 hrnku změklého másla
1/4 hrnku arašídového másla
2 lžíce hnědého cukru
1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku mléka
špetka soli

čokoládová poleva

120 g kvalitní hořké čokolády
1/4 hrnku másla
1 lžíce kukuřičného sirupu

arašídová poleva

1 lžíce arašídového másla
cca 2 lžíce mléka (nebo dle potřeby)
1/2 hrnku moučkového cukru
špetka soli
půlka hrsti nesolených arašídů na posypání

Postup

1.Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si bábovkovou formu. Důkladně ji vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo použijte olej ve spreji. 2.Nejprve si připravte čokoládové těsto. Čokoládu nasypte či nalámejte do skleněné či kovové misky a položte ji nad hrnec s vodou. Jakmile se voda začne vařit ztlumte teplotu a čokoládu míchejte dokud se nerozpustí. Odstavte. 3.Do větší odměrky dejte kafe, kakao a dolijte takovým množstvím horké vody, dokud nedosáhne na hranici 250 ml. Důkladně promíchejte dohladka. Přimíchejte mléko a nechte zchladnout. 4.Do mísy robota dejte máslo a cukr a pomocí metly na krémy šlehejte dokud nedosáhnete nadýchané konzistence. Poté přidávejte jedno vejce po druhém. Další přidávejte vždy až když je předešlé vejce důkladně zašleháno. 5.Přilijte částečně zchladlou čokoládu. Dále šlehejte na nižší stupeň. 6.V míse smíchejte mouku, sůl a jedlou sodu. 7.Do robota nyní stále zapnutého na nižší stupeň střídavě přidávejte tekuté a suché suroviny dokud nebude vše důkladně promícháno. 8.V tuto chvíli si připravte arašídové těsto. V míse prošlehejte společně změklé máslo a arašídové máslo. Přidejte cukr a ve skleničce či mále mističce si prošlehejte vejce a nadvakrát přimíchejte do máslového krému. Nakonec přidejte mouku, sůl a poté i mléko. Vše pečlivě promíchejte.
9.Do připravené formy vlijte polovinu čokoládové směsi, na to navrstvěte arašídovou náplň a dolijte čokoládovou. 10.Pečte cca hodinu. Zda je bábovka hotová, zjistíte pomocí špejle. Pokud vyjde z bábovky suchá, máte hotovo. 11.Mezitím si připravte polevy. Začněte s čokoládovou. Můžete použít stejnou misku jako na rozpuštění čokolády na těsto. Do misky dejte čokoládu s máslem a nechte rozpustit opět nad vařicí vodou. Nakonec přimíchejte kukuřičný sirup. 12.Na arašídovou polevu promíchejte arašídové máslo s mlékem, solí a cukrem dokud nedosáhnete správné konzistence. 13.Jakmile bude bábovka upečená, nechte ji prochladnout alespoň 20 minut ve formě a poté vyklopte a nechte zchladnout úplně. 14.Následně polijte čokoládovou polevou a poté i arašídovou. Nakonec posypte posekanými nesolenými arašídy.
IMG_20190424_201249.jpg IMG_20190424_205415.jpg IMG_20190424_210242_1.jpg IMG_20190424_210610.jpg IMG_20190424_230712.jpg IMG_20190424_215301.jpg IMG_20190424_231129.jpg IMG_20190424_231142.jpg

Připravte si ještě