Olejová bábovka

IMG_20190715_200731.jpg
Ingredience
6 vajec
váha 6 vajec polohrubé mouky
váha 5 vajec krupicového cukru
200 ml vody
200 ml oleje 
2 lžíce kakaa
1 vanilkový lusk

Postup

1.Nejprve si zvažte vajíčka, abyste znali váhu 5 a 6 vajíček. Dle toho si vypočítáte množství mouky a cukru, které budete potřebovat. 2.Žloutky vymíchejte s cukrem a vanilkou do světlé pěny a přimíchejte nejprve vodu a olej a potom i mouku. 3.Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zamíchejte do těsta. 3/4 těsta nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a do zbývajícího těsta přimíchejte kakao a přilejte na světlou vrstvu.
4.Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 40 minut (zda je bábovka hotová vyzkoušejte pomocí špejle - pokud vyjde z těsta čistá, tak je bábovka hotová) 5.Než budete bábovku vyklápět z formy, nechte ji částečně vychladnout (jinak by se vám mohla srazit). 
DSCN0798.jpg DSCN0805.jpg DSCN1369.jpg IMG_20190715_200927.jpg DSC_0599.jpg DSC_0585.jpg

Připravte si ještě