Olejová bábovka

Ingredience

6 vajec
váha 6 vajec polohrubé mouky
váha 5 vajec krupicového cukru
200 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
1 vanilkový lusk
váha 6 vajec polohrubé mouky
váha 5 vajec krupicového cukru
200 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
1 vanilkový lusk
Postup
1.Nejprve si zvažte vajíčka, abyste znali váhu 5 a 6 vajíček. Dle toho si vypočítáte množství mouky a cukru, které budete potřebovat.
2.Žloutky vymíchejte s cukrem a vanilkou do světlé pěny a přimíchejte nejprve vodu a olej a potom i mouku.
3.Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zamíchejte do těsta. 3/4 těsta nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a do zbývajícího těsta přimíchejte kakao a přilejte na světlou vrstvu.
4.Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 40 minut (zda je bábovka hotová vyzkoušejte pomocí špejle - pokud vyjde z těsta čistá, tak je bábovka hotová)
5.Než budete bábovku vyklápět z formy, nechte ji částečně vychladnout (jinak by se vám mohla srazit).






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz