Kořeněná bábovka s pomerančem, pekanovými ořechy a kávovou polevou

Ingredience

na těsto
230 g povoleného másla400 g hnědého cukru
6 vajec
2 lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
240 g zakysané smetany
80 g pekanových ořechů
560 g polohrubé mouky
3 lžičky skořice
1,5 lžičky mletého zázvoru
semínka ze 3 hvězdiček badyánu
10 hřebíčků
1 lžička mletého muškátového oříšku
kůra ze 2 malých pomerančů
3 lžičky mleté kávy
60 ml silné kávy (doppio z kávovaru)
40 ml šťávy z pomeranče
na polevu
20 ml silné kávy (ristretto z kávovaru)1 hrnek moučkového cukru
20 g pekanových ořechů
Postup
1.Povolené máslo dejte do robota, přidejte cukr a vanilku a šlehejte několik minut do světlé nadýchané konzistence.
2.Mezitím si dejte do mísy najemno posekané ořechy, mouku, sůl, jedlou sodu, mletou kávu, pomerančovou kůru a veškeré koření. Semínka z badyánu a vršky z hřebíčků jsem rozdrtila v hmoždíři.
3.Všechny suroviny společně promíchejte.
4.Do máslové směsi přidávejte za pomalých otáček postupně vejce. Každé vejce nechte promíchat, pak přidávejte další. Potom přilijte kávu a pomerančovou šťávu.
5.Následně přidejte 1/3 suché směsi, nechte promíchat, poté přidejte polovinu zakysané smetany, poté opět suché přísady, zbytek zakysané smetany a nakonec poslední část suchých přísad. Mezi každou várkou nechte důkladně promísit.
6.Bábovku dejte péct do trouby na 170 °C (pravý horký vzduch) na cca 55 minut. Zda je bábovka hotová, poznáte podle testu se špejlí.
7.Po upečení nechte 30 minut vychladit ve formě, poté vyklopte a nechte vychladnout úplně.
8.Na polevu si promíchejte 20 ml kávy s hrnkem moučkového cukru do hladké konzistence a polijte bábovku. Nakonec posypte posekanými ořechy.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz