Pekanovo-jablečný moučník ze špaldové mouky

Vaříme zdravě
IMG_20201016_094807a.jpg
Ingredience
 24x24 cm
2 vejce
1/2 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
1/4 hrnku bílého jogurtu
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 a 1/2 lžičky skořice
kůra z 1 citronu
1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého badyánu
špetka soli
1 a 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
4 menší jablka
1 hrnek mletých pekanových ořechů
1/3 hrnku javorového sirupu

Postup

1.Troubu si předehřejte na 170 °C (pravý horký vzduch). 2.Do větší mísy dejte vejce, olej, bílý jogurt, vanilku a javorový sirup a prošlehejte. Pokud máte radši sladší koláče, přilijte více sirupu, nebo přidejte cukr. 3.V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou, solí, veškerým kořením a citronovou kůrou.
4.Suché ingredience vsypte k tekutým a promíchejte. 5.Nakonec vmíchejte jablka a ořechy. 6.Směs vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo formu (příp. použijte olej ve spreji) a pečte 35 - 40 minut. 7.Podávejte posypané moučkovým cukrem.
IMG_20201016_081744.jpg IMG_20201016_082250.jpg IMG_20201016_084519.jpg IMG_20201016_084918.jpg IMG_20201016_094148.jpg IMG_20201016_094742a.jpg

Připravte si ještě